Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:24:09

Кримінальна поліція Чернігівщини розкрила вбивство 92-річної жінки

01.07.2017   13:55

Підозрюваний позбавив життя стареньку з корисливих мотивів, а коли в господі не знайшов нічого цінного, переховувався від правосуддя на Закарпатті.

20 червня до Ріпкинського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області зателефонував житель Любеча і повідомив про смерть своєї бабусі, яку напередодні увечері бачив живою-здоровою.

Більше того, в помешканні явно була стороння особа, яка спочатку вибила двері, зв’язала руки господині, а потім щось ретельно шукала в хаті, залишивши після себе безлад.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції на чолі з керівництвом. Оперативники оглянули тіло старенької, прикрите подушками, й припустили, що бабусю задушили. Пізніше це підтвердить і судмедекспертиза.

Родичі загиблої розповіли, що заощадження потерпіла зберігала у них, тож грошей у хаті практично не було, як і коштовностей чи цінних речей.

Оперативники карного розшуку Ріпкинського відділення поліції разом із колегами з Головного управління Нацполіції почали ретельно перевіряти всіх, хто колись мав проблеми із законом, спілкувалися із сусідами та спостережливими селянами. Крок за кроком кримінальна поліція звужувала коло підозрюваних. До того ж, у сищиків був цінний доказ, випадково загублений вбивцею. Він у результаті відіграв дуже важливу роль в розкритті злочину.

Провівши величезну розшукову роботу, оперативники спочатку вийшли на справжнього власника знайденого унікального речового доказу, а від нього дізналися про чоловіка, який дуже цікавився цим предметом і міг його викрасти за тривалої відсутності господаря.
Чоловік цей неодноразово потрапляв у поле зору поліції за дрібні правопорушення як у своїх краях, так і в сусідніх областях. Цього ж разу, як встановили поліцейські, підозрюваний виїхав аж на Закарпаття, прагнучи сховатися від правосуддя. Там його і затримали досвідчені оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини. Зловмисник зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення, йому повідомлено про підозру.

Зі слів затриманого, він збирався викрасти метал з нежилої хати. Вибив двері, зайшов всередину, а там - бабуся. Тоді зловмисник зв’язав її, а потім задушив. Обнишпорив усі закутки, шафи та схованки, але нічого цінного в помешканні так і не знайшов.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство) - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Лиходію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.