Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:01:11

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

12.05.2017   09:42Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 11 травня до 8:00 12 травня 2017 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 13 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди, 6 пожеж, 3 випадки виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій постраждало 4 особи.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- біля с. Українське Куликівського району о 18 год. 56 хв. 10 травня водій автомобіля "ЗАЗ ТF699 Р", не врахував дорожню обстановку під час маневру обгону, виїхав на зустрічну смугу руху та здійснив зіткнення з автомобілем "Volkswagen Passat". Внаслідок пригоди водій та пасажир автомобіля "ЗАЗ ТF699 Р" отримали тілесні ушкодження;

- в м. Носівка по вул. Вокзальній біля будинку №43 о 20 год. 25 хв. 11 травня водій автомобіля "Volkswagen Caddy" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Носівської центральної районної лікарні;

- в м. Чернігові на перехресті вулиць Івана Мазепи та Толстого о 20 год. 5 хв. 11 травня водій маршрутного автобуса "ПАЗ-32054 СПГ" здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2, після надання медичної допомоги був відпущений додому.


Пожежі – 6, з них 5 пожеж в житловому секторі та 1 пожежа на об’єкті.


Виявлення  та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 3.

- на 14 км перегону Часниківка-Доч Південно-Західної залізниці біля станції Часниківка Бахмацького району 11 травнягрупою розмінування 8 навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури, під час обстеження території було виявлено 203 одиниці вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, а саме: 45 мінометних мін калібру 50 мм, 1 мінометну міну калібру 82 мм, 107 підривників до артилерійських снарядів, 48 артилерійських снарядів калібру 45 мм та 2 артилерійські снаряди калібру 152 мм. Всього за період з 4 по 11 травня було виявлено 955 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, а саме: 136 артилерійських снарядів калібру 45 мм, 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм, 2 артилерійські снаряди калібру 122 мм, 2 артилерійські снаряди калібру 152 мм, 3 мінометні міни калібру 82 мм, 282 мінометні міни калібру 50 мм та 529 підривників до артилерійських снарядів. Подальше обстеження території буде продовжено 12 травня. Знищення виявлених вибухонебезпечних предметів буде проведено після повного обстеження території;

- групою піротехнічних робіт управління ДСНС України у Чернігівській області о 12 год. 30 хв. 11 травня було знищено ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни яку було виявлено о 9 год. 30 хв. 11 травня на відкритій території  в с. Слабин Чернігівського району;

- групою піротехнічних робіт управління ДСНС України у Чернігівській області. о 15 год. 40 хв. 11 травня було знищено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 10 год. 11 травня  на відкритій території біля м. Городня.


Інші події – 1:

В с. Мохначі Ріпкинського району о 13 год. 11 травня на відкритій території було виявлено невідому хімічну речовину в твердому агрегатному стані (ймовірно непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин) в кількості близько 1 т. Походження речовини встановлюється. Ріпкинською райдержадміністрацією вирішується питання щодо її утилізації.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка –  10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 11 травня до 20 години 12 травня очікується мінлива хмарність, вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 1-6º тепла, вдень 12-17º тепла.
По Чернігову температура вночі 2-4º тепла, вдень 13-15º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини