Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:07:39

За позовом прокурора орендарю збільшено плату за землю

11.05.2017   07:58

Чернігівським районним судом задоволено позов прокуратури області до фізичної особи, яка за використання з 2011 року понад 30 га земель на території Довжицької сільської ради сплачувала орендну плату, що не відповідала мінімальному розміру, встановленому законодавством.

Незважаючи на проведення ще у 2016 році нормативної грошової оцінки, землекористувач заходів до приведення договорів оренди у відповідність з вимогами законодавства не вжив, у зв'язку з чим прокуратурою області пред’явлено до суду позов про визнання цих правочинів недійсними.

Таким чином, завдяки вжитим прокуратурою заходам представницького характеру до місцевого бюджету територіальної громади щорічно додатково надходитиме майже 30 тис грн замість 438 грн, як було визначено угодою.

Випадки, коли орендна плата за землю є необґрунтовано заниженою  непоодинокі.

Саме тому, в межах представницьких повноважень відповідно до ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», органи прокуратури області звертаються до суду з позовами про внесення змін до договорів оренди землі, в частині її актуальної нормативної грошової оцінки та відповідної ставки орендної плати, або визнання таких правочинів недійсними.

Робота на вказаному напрямі триває.
 
                                                       
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини