Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:41:41

Чернігів встановив всеукраїнський рекорд з випікання дерунів

02.05.2017   09:25

Це сталося під час відкриття туристичного сезону 29 квітня на Красній площі міста.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко особисто долучився до випікання дерунів, аби разом з  учасниками конкурсу встановити новий рекорд України. Допомагали йому у цьому також народний депутат України Анна Романова та заступник міського голови Ольга Хоніч.

Як результат, Чернігів збільшив кількість виготовлення дерунів у порівнянні з минулим рекордом на 500 штук.  Кращі кухарі нашого міста за кілька годин виготовили 5041 дерун. Після встановлення рекорду деруни роздавали всім бажаючим. У цьому конкурсі взяли участь «Варенична», р-н «Градецький», «Козацький дворик», Чернігівський центр професійно-технічної освіти та інші. Деруни випікали різні, як класичні, так і з різними начинками: з м’ясом, грибами, з сиром сулугуні та інші. 

 Саме з українського фольклорного фестивалю «Дерун-фест» у святковій атмосфері на Красній площі й розпочався туристичний сезон у Чернігові. Міський голова урочисто привітав всіх чернігівців та гостей міста й побажав всім гарного настрою та приємних вражень. 

 - Я вірю в те, що відродиться наша Україна і наше рідне місто Чернігів, - сказав Владислав Атрошенко.

Для чернігівців та гостей міста на Валу, Алеї Героїв, Красній площі та біля Катерининської церкви працювали різні розважальні локації як для дітей, так і для дорослих.

Біля Катерининської церкви розташувалось Козацьке містечко, де всіх відвідувачів пригощали справжнім козацьким кулішом та іншими українськими стравами, також всі бажаючі брали участь у козацьких розвагах та майстер-класах.

Після урочистої частини на сцені виступали творчі колективи міста та області. Зокрема, народний хор, оркестр ОНМЦ, гурти «Калина» та «Гармоніка».

Крім того, на Валу для чернігівців представлені анімаційна розважальна екскурсія «Стежками козацької слави Чернігова», літературно-мистецька імпреза, поетичні батли та висока класична музика.

Цього ж дня на Красній площі заплановано відкриття сезону фаєр-шоу в рамках фестивалю «Нічні вогні Чернігова», а на Валу художній музей відкриє свої двері для незабутнього звучання історії в поєднанні з музичними доробками оркестру Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Наступного дня, 30 квітня, відбудуться виступи спортсменів та дитячих танцювальних колективів, концертна програма, працюватимуть фуд-зона, дитячі та літературні локації та ін.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.