Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:07:39

Акціонери ПАТ "ПВК "Десна" зібрались на щорічні загальні збори

14.04.2017   10:20Агенцiя

13 квітня відбулися традиційні загальні збори акціонерів Публічного акціонерного товариства «Поліграфічно-видавничий комплекс «Десна», під час яких було підбито підсумки роботи підприємства за минулий рік та окреслено перспективи діяльності на найближче майбутнє.

Відкрив збори голова наглядової ради, очільник обласної ради Ігор Вдовенко. Посадовець ознайомив присутніх із порядком денним та поінформував присутніх про те, що на засіданні наглядової ради 24 березня поточного року було узгоджено остаточний перелік питань, пропозицій та заперечень до якого у процесі підготовки загальних зборів від акціонерів не надходило.

Учасники засідання розпочали роботу з обрання членів лічильної комісії, до складу якої за підсумками голосування увійшли: Галина Кухарець, Ірина Герасименко та Інна Веремієнко.

Після цього присутні одноголосно затвердили порядок та спосіб засвідчення бюлетеня для голосування та бюлетеня для кумулятивного голосування.

Третє питання порядку денного стосувалося обрання голови та секретаря зборів, а також затвердження часового регламенту. Шляхом голосування акціонери доручили головувати на засіданні Ігорю Вдовенку, а секретарем зборів стала Лариса Юрченко.

Наступним присутні розглянули звіт Наглядової ради товариства, який презентував її представник Олег Шолох.

За його словами, наглядова рада протягом звітного року займала активну позицію, вирішуючи ряд питань, пов’язаних із поточною діяльністю поліграфічно-видавничого комплексу. Регулярно розглядалися звіти директора про господарську діяльність, аналізувалися фінансові плани, висловлювались пропозиції щодо покращання роботи підприємства, зокрема щодо необхідності оновлення матеріально-технічної бази для забезпечення конкурентоздатності ПАТ, надання більш якісних послуг та пошуку нових замовлень.

Не залишались поза увагою наглядової ради і вирішення низки організаційних питань стосовно порядку підготовки та проведення чергових загальних зборів акціонерів ПАТ «ПВК «Десна».

У зв’язку зі складною економічною ситуацією в державі на засіданнях ради неодноразово наголошувалося на важливості ефективного та раціонального використання коштів із прибутку товариства за 2015 рік та необхідності розробки виконавчим органом підприємства чітких бізнес-планів із відповідним економічним обґрунтуванням.

Наостанок Олег Шолох наголосив, що наглядова рада і надалі буде конструктивно і ефективно співпрацювати з виконавчим органом товариства, розробляти концепцію успішного розвитку підприємства в сучасних умовах.

Після одноголосного схвалення акціонерами звіту про роботу наглядової ради присутні заслухали доповідь директора ПАТ «ПВК «Десна» Миколи Вербового щодо результатів діяльності товариства за 2016 рік.

За його словами, попри напружену соціально-економічну ситуацію в країні загалом і в області зокрема минулий рік підприємство закінчило з позитивними результатами, отримавши чистий прибуток у розмірі 902,6 тис. гривень. За звітний період здійснено випуск товарної продукції на суму 14 млн. 541 тис. гривень.

Микола Вербовий відзначив, що основна увага у 2016 році в товаристві приділялася модернізації та переоснащенню виробництва, зменшенню витрат як на утримання комплексу, так і на випуск готової продукції, економії енергоресурсів.

Водночас на темпи реалізації поліграфічної продукції значною мірою впливає низка чинників, серед якихнизькі ціни на газети, відсутність стабільних тиражів, суттєвого падіння рівня платоспроможності населення, нестабільне фінансування редакцій газет, що досить часто спричиняє зростання заборгованості за друк.

За словами директора, друк газетної продукції нашої області залишається домінуючим видом діяльності ПАТ «ПВК «Десна». На сьогоднішній день в товаристві друкується понад 50 найменувань періодичних видань Чернігівщини, в тому числі практично всі районні газети нашої області.

Однак сьогодні ситуація ускладнюється тим, що всі основні матеріали: папір, офсетні пластини, фарба не виробляються в Україні, а імпортуються. А це значною мірою впливає на вартість готової продукції, особливо в період знецінення гривні, що на фоні зниження рівня соціально-економічного благополуччя населення, напряму впливає на тиражі видань, діяльність поліграфічної галузі загалом.

Проте, як зауважив Микола Вербовий, ПАТ «ПВК «Десна» не стоїть на місці і постійно шукає нові ринкові ніші, розширює і розвиває напрямок оперативної цифрової поліграфії. У межах своїх фінансових можливостей товариство оновлює поліграфічне обладнання, забезпечує його своєчасне технічне обслуговування. Глобальною проблемою на сьогодні залишається питання оновлення виробничих фондів та придбання нового обладнання для підвищення рівня конкурентоздатності підприємства. Для цього у звітному періоді був придбаний багатофункціональний апарат Konica, Різак Dahle, автоматична обв’язувальна машина та ламінатор.

Для утримання у належному стані поліграфічно-видавничого комплексу у 2016 році проведено також ремонт та обслуговування 884 м2 адміністративних і виробничих приміщень.

Акціонери одноголосно схвалили звіт директора ПАТ «ПВК «Десна» та висловили слова щирої подяки і підтримки Миколі Вербовому за ефективну роботу в непростих умовах сьогодення.

Більшістю голосів учасники зборів також затвердили звіт ревізійної комісії товариства.

Заслухавши головного бухгалтера ПАТ «ПВК «Десна» Аллу Клішко, шляхом голосування учасники зборів схвалили річний звіт про діяльність поліграфічно-видавничого комплексу, а також розподіл його прибутку.

Враховуючи вимоги Закону України «Про акціонерні товариства», акціонери шляхом голосування припинили повноваження діючої наглядової ради Товариства та обрали її новий склад.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини