Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:42:50

Єдиний волонтерський центр: результати діяльності та плани

01.02.2017   08:09Агенцiя

Про діяльність громадського об’єднання «Єдиний волонтерський центр» у 2016 році та основні напрямки на 2017 рік говорили керівники громадських організацій на прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

— «Єдиний волонтерський центр» — потужна організація, що об’єднує і громадські організації, і активних громадян. Ця команда однодумців уже працює майже три роки, — наголосила голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, одна із координаторів ЄВЦ. — Ми об’єдналися, щоб допомогти нашим бійцям на передовій, які борються за свободу і незалежність України, їх рідним, а також вимушеним переселенцям.

Представники Єдиного волонтерського центру вважають значною подією у громадському житті області проведення 20-21 серпня в Чернігові Всеукраїнської акції «Єдина родина України» спільно з Чернігівською ОДА. Є сподівання, що цей захід стане традиційним і об’єднуватиме сім’ї загиблих бійців АТО з усієї країни. Так, цьогоріч таку ж акцію планують організувати і в Тернополі.

Учасники зазначеної акції вирішили ініціювати перед Кабміном визначення 20 серпня Днем національної пам’яті боротьби воїнів, полеглих за незалежність і цілісність української держави.

Як зазначив голова громадської організації «Федерація історичного фехтування» Геннадій Обушний, у 2014-2015 роках волонтери центру всі зусилля направляли на допомогу фронту. Тепер більше уваги приділяється демобілізованим, сім’ям бійців, вимушеним переселенцям з акцент ом на їх соціально-психологічній реабілітації.

Пристосуватися у новому середовищі тимчасово переміщеним особам з Криму, Луганської та Донецької областей допомагає й ініціативна група «Кримська громада Чернігівщини», яка діє в Чернігові з вересня 2015 року. Психологічна підтримка, допомога речами переселенцям та бійцям АТО, створення «кулінарної сотні», проведення «уроків мужності» у чернігівських школах, організація відпочинку дітей — лише короткий перелік зробленого.

ЄВЦ і надалі визначає своїм пріоритетом всебічну підтримку родин бійців АТО, національно-патріотичне виховання молодих людей на прикладах героїзму учасників антитерористичної операції, реалізацію соціально важливих проектів.

Представники Єдиного волонтерського центру і надалі сподіваються на тісну співпрацю з обласною державною адміністрацією.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.