Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:49:48

Місцева пожежна команда Чернігівщини в дії

08.12.2016   07:54

5 грудня на річці Пакулька поблизу села Пакуль, що на Чернігівщині, сталася надзвичайна подія, яка ледь не призвела до трагічних наслідків якби не професійні дії місцевої пожежної команди.

Четверо чоловіків вранці вирушили на річку порибалити та провалилися під лід. На місце події терміново виїхали рятувальники з селища Михайло-Коцюбинське та аби не втрачати час викликали на підмогу підрозділ місцевої пожежної команди, що утримується за рахунок сільської ради.

Коли місцева команда прибула до річки у крижаній воді вже понад 20 хвилин залишався 62-річний чоловік, інші троє рибалок змогли самотужки дістатись берега. Сільські вогнеборці за допомогою пожежних рукавів витягнули постраждалого з води та передали медичним працівникам, а інших любителів зимової риболовлі обігріли теплим чаєм та надали необхідну допомогу. Саме своєчасні та професійні дії сільських вогнеборців врятували життя рибалці.

Місцева пожежна команда села Пакуль функціонує з серпня цього року. До моменту створення команди найближчий пожежний підрозділ від села знаходився на відстані 22 км. На цілодобовому чергуванні постійно перебуває 4 чоловіки, які можуть оперативно виїхати за викликом. Територія обслуговування місцевої пожежної команди охоплює 4 сільські ради та 25 населених пунктів.

За невеликий час функціонування вогнеборці села Пакуль вже неодноразово залучалися на ліквідацію пожеж, зокрема у вересні двічі ліквідовували загоряння сухої трави поблизу села Лінея та пожежу на торфовищі поблизу с. Глядин. Також наприкінці вересня місцева команда ліквідувала пожежу у житловому будинку в с. Рудня, тим самим не допустивши розповсюдження вогню на поруч розташовані господарчі споруди.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини