Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:48:44

Розглянули питання стосовно уточнення меж та площі території Кордівського лісопарку

17.11.2016   08:09Агенцiя

16 листопада в Чернігівській міській раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка». Провів його співголова групи, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

На вже четвертому своєму зібранні члени робочої групи розглянули питання стосовно уточнення меж та площі території Кордівського лісопарку. Тема сьогоднішнього обговорення була намічена на попередньому засіданні після ознайомлення з картографічними даними урочища «Кордівка» та вивчення реєстру власників і користувачів земельних ділянок і територій, розташованих на теренах зеленої зони.

Саме тоді з'ясувалося, що розроблений план лісопарку не поновлювався з 2012 року і що при уточненні площі та інших параметрів природно-заповідної зони урочища не були враховані точні картографічні відомості. А без встановлення правильно обміряних меж та площі парку, як наголосили учасники сьогоднішнього зібрання, «далеко не заїдеш». Потрібна конкретика і математична точність, щоб не повторилася доля «Ялівщини», де вищезгадане не було доведено до логічного завершення.

Отож сьогодні Валентин Мельничук, насамперед, надав слово присутньому на зібранні заступнику начальника управління земельних ресурсів міської ради Олександру Лосю, який на великій відеомапі роз'яснював членам робочої групи тонкощі картографічних вимірів території Кордівського урочища.

Та як показало подальше бурхливе обговорення порушеного питання, в якому взяли участь: заступник голови Чернігівської міської ради Валерій Бондарчук, голова Деснянської у місті Чернігові ради Володимир Грецький, секретар робочої групи, член Громадської ради при обласній державній адміністрації Тамара Петрова, члени Громадської ради при ОДА Наталія Проскуріна та Валентина Седячко, начальник відділу охорони пам'яток історії, археології та монументального мистецтва КЗ «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради Валентина Мултанен, громадські діячі Олександр Гашпар та Валерій Марченко та інші, прийти до єдиного знаменника не так вже й просто.

Однак підсумок сьогоднішнього засідання було зроблено: члени робочої групи дійшли висновку звернутися до Чернігівської міської ради з проханням прискорити прийняття рішення щодо визначення меж і площі території зелених зон у місті Чернігові, зокрема лісопарку «Кордівка», яку згодом, сподіваємося, буде переведено у статус природно-заповідного фонду міста Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.