Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:15:50

Запрошує Седнів туристичний

21.09.2016   08:28

Презентацією відеозбірника «Містечко над Сновом – Седнів» розпочалося 20 вересня, засідання прес-клубу «Ділове слово».

Заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов детально проанонсував відеозбірник. Паралельно з його розповіддю представники ЗМІ також мали змогу переглянути презентаційний відеоролик.

На переконання Андрія Курданова, щоб дійсно розвивати у районі туризм, необхідно знайомити широкий загал як з історичним, культурно-мистецьким надбанням краю, так і з цікавими людськими долями. Тож у збірнику представлені відео- та фотоматеріали про історичні сторінки Седнева, пам’ятки архітектури та пам’ятники, а також про видатних особистостей, чиє життя тісно пов’язане із чудовим містечком над Сновом.

Відеозбірник буде поширено в школах та бібліотеках району. Частину ж примірників під час сьогоднішнього заходу заступник голови РДА передав ієрею седнівської Георгіївської церкви отцю Тимону. Отримали відеоматеріали і журналісти.

До речі, окреме місце у відеозбірнику відведено відомому на всю країну літературно-мистецькому святу «Седнівська осінь». Тож представники Чернігівської РДА анонсували його цьогорічне проведення.

Традиційний осінній фестиваль пройде у Седневі 1 жовтня. За словами Андрія Курданова та начальника районного відділу культури і туризму Тетяни Мірошниченко, свято цього року матиме певні особливості. Зокрема, розшириться географія його учасників. На захід, окрім традиційно гостей з Чернігова та громад Чернігівського району, запросили також представників Ріпкинського, Сновського, Менського, Корюківського, Городнянського районів. В основному саме творчість районних виконавців та колективів і складатиме концертну програму фестивалю. Одним з акцентів буде представлення громадами своєї історії та культури, а також успіхів сьогодення.

Особливе місце відводиться експозиціям музеїв області. Так, окрім обласного історичного музею та «Чернігова Стародавнього», учасниками фестивалю пообіцяли стати музейні установи Любеча та Батурина. Відкриє свої двері для гостей і садиба Лизогубів, яка віднедавна стала філією Чернігівського історичного музею.

«Седнівська осінь» традиційно проводиться Департаментом культури і туризму, національностей та релігій ОДА спільно Чернігівською райдержадміністрацією. Наразі детально узгоджується програма фестивалю. Тож найближчими днями всі шанувальники седнівського свята зможуть зорієнтуватися, як їм найкраще провести перший день жовтня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини