Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:37:49

Кучма вважає, що врегулювання ситуації на Донбасі залежить від "однієї країни"

10.09.2016   14:41Агенцiя

Врегулювання конфлікту на Донбасі залежить від однієї країни - Росії.

Про це сказав екс-президент України, офіційний представник України у Контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма під час спілкування із студентами Чернігівського національного технологічного університету.

Він навів низку прикладів конфліктів, до яких так чи інакше причетна Росія - Карабах, Придністров'я, Південна Осетія, ситуація у яких упродовж тривалого часу залишається нестабільною.

"Росія зруйнувала міжнародний післявоєнний порядок. До цього не було ситуації, як з Україною, щоб прийшла інша держава і анексувала частину території", - констатував політик.

Л.Кучма нагадав, що Мінські угоди визначають, що робити у зоні військового конфлікту на Донбасі, але вони не виконані. Тому неприпустимим, з його точки зору, є проведення виборів на окупованих територіях, де за словами екс-президента, перебуває близько 46 тис. російських військ.

"Там можна проводити вибори? Хто із спостерігачів поїде? Чи можна вести агітацію?", - зазначив він. Л.Кучма також переконаний, що "Росії Донбас не потрібен. Потрібен, щоб розхитувати ситуацію в Україні". Він упевнений, що ці території не повинні мати особливого статуус, оскільки там тривають воєнні дії. "Якщо там війна йде, який особливий статус? Давайте почекаємо", - сказав другий президент України.

"Я міг би сказати, що є світло у кінці тунелю, але його поки що не видно", - констатував він. Водночас він вважає, що "ситуація складна, але не безнадійна". На думку Л.Кучми, Україні необхідно знаходити прийнятне рішення із Російською Федерацією, але і Європа має розуміти, що її це теж стосується.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.