Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:45:43

Смолинські робітники хочуть свого директора. ВІДЕО

07.09.2016   13:47Агенцiя

Робітники дільниці з видобутку торфу в Смолині Чернігівського району продовжують добиватися права самим визначити майбутнє свого підприємства, в тому числі пропонувати свою кандидатуру на посаду керівника державного підприємства «Чернігівторф».

Адже за кілька місяців, протягом яких роботу вдається організовувати на місці, вдалося відновити виробництво: за місяць виробляють стільки продукції, як за весь попередній рік. Тож працівники виступають проти призначення директором «Чернігівторфу» кандидатури, визначеної Міністерством енергетики та вугільної промисловості.
 
З весни на Смолинській дільниці з видобутку торфу ДП «Чернігівторф» відновили виробництво. Причому робітники фактично самі визначають, як управляти підприємством: ремонтують техніку, обладнують виробничі лінії. Запустили пилораму, на якій виготовляють шпали для залізниці, щоб возити сировину з торфових полів, навіть самі знаходять замовників на продукцію. Результатом є те, що за один місяць виготовляють торфобрикету стільки, як за весь попередній рік. На підприємство почали найматися на роботу кваліфіковані робітники – вперше за багато років.
 
Працівники показують представникам обласної й районної влади, як організували роботу, й наполягають: дайте нам можливість працювати й самим організовувати виробництво. Тому вони висловлюють протест проти призначення з Києва кандидатури директора «Чернігівторфу» без узгодження з колективом. Робітники пропонували затвердити на посаді теперішнього виконуючого обов’язки, але його кандидатуру навіть не розглядали на конкурсі, натомість по конкурсу пройшов Валерій Потапенко, котрий, як вважають представники колективу, пов’язаний з колишнім інвестором – ТОВ «Терма Груп», з яким колектив конфліктував більше року і який, на думку робітників, фактично не давав працювати заводу й вів його до банкрутства.
 
У четвер запланована зустріч за круглим столом в обласній раді, де передбачається й участь запропонованого міністерством керівника Валерія Потапенка – це його перша спроба знайомства з ситуацією на підприємстві.
 
Але робітники кажуть, що Потапенка на завод не пустять. Влітку облдержадміністрація підтримала колектив Смолинського підприємства й зверталася до Міністерства з проханням врахувати позицію колективу. Зараз обласна влада пропонує просити Київ про повторне проведення конкурсу на посаду керівника. На зустрічі в обласній раді в четвер мають бути «з’ясовані стосунки» між сторонами цієї непростої ситуації.

ЧОДТРК

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини