Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:55:46

Прокуратура вживає заходів до недопущення незаконної передачі 1300 га земель водного фонду вартістю 17 мільйонів гривень приватній структурі

13.08.2016   10:00

Прокуратурою області вивчено стан додержання вимог законодавства при розпорядженні органами влади земельними ділянками водного фонду державної власності.

Установлено, що згідно з прийнятими 21.01.2016 Чернігівською обласною державною адміністрацією розпорядженнями, приватному акціонерному товариству надано дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в Чернігівському районі загальною площею понад 1300 га та вартістю 17 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що розроблення на підставі вказаного розпорядження, технічної документації є першим етапом узаконення права безоплатного використання земель. Згідно чинного законодавства, ці землі повинні надаватися на праві оренди з відповідним розміром орендної плати. 

Водночас, при прийнятті вказаних розпоряджень порушено ст. ст. 116, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та не враховано, що ці землі є державною власністю і у постійному користуванні приватного товариства не перебувають. Більше того, розміщені на цих землях гідротехнічні споруди Мньовського рибцеху та Чернігівського риборозплідника (108 об’єктів) є державним майном, розпорядником яких є Фонд державного майна України, а балансоутримувачем - державне підприємство «Укрриба».

При цьому товариству ці споруди на праві власності або користування не належать, а державні акти на право постійного користування землею під ними видані раніше іншій юридичній особі й жодного відношення до цієї приватної структури не мають.

З метою скасування вказаного незаконного розпорядження прокуратурою області направлено відповідний позов до суду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини