Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:27:24

В огляді-конкурсі на кращу бригаду АДС ПАТ "Чернігівгаз" перемогу здобули аварійники з Чернігова

30.07.2016   07:48Агенцiя

Днями на учбово-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» завершилися обласні змагання аварійно- диспетчерських служб. Кращий результат показала команда з Чернігова. В конкурсі прийняли участь 78 фахівців, що входять до складу 26 бригад служби «104».

Основне завдання полягало у відпрацюванні дій аварійної служби в трьох ситуаціях – гасіння загоряння на фланцевому з`єднанні наземного газопроводу низького тиску, усунення витоку газу шляхом перепакування засувки на житловому будинку та виявлення і ліквідація витоку на підземному газопроводі. За підсумками всіх етапів комісія визначила переможців змагань.

Кращу підготовку показала бригада з м. Чернігова у складі майстра Олександра Семенця, слюсаря Олександра Рогинського та водія Олега Орлюка. На першому етапі – гасіння пожежі та усунення витоку газу на фланцевому з’єднанні аварійникам знадобилося 3 хв. 38 с., другий – усунення витоку на засувці – відпрацювали за 8 хв. 38 с., витік газу на підземному газопроводі був ліквідований за 18 хв. 30 с.

Другу сходинку посіла команда Ніжинського УЕГГ, а третій результат поділили між собою три бригади – з Варви, Бобровиці та Лосинівки.

Такий захід газовики проводять щороку перед опалювальним сезоном, коли зростає споживання газу і збільшується кількість аварійних викликів. Для цього ПАТ «Чернігвгаз» спеціально облаштував тренувальний полігон. Він містить різноманітні тренажери, які моделюють складові діючої газотранспортної системи під тиском природного газу - це газові колодязі, газорегуляторні пункти шафового типу, зовнішньобудинкові, підземні і надземні газогони. Це є тренуванням і водночас перевіркою здібностей учасників на вміння впоратися зі справжньою аварійною ситуацією.

«Для суддівської комісії важлива не лише швидкість ліквідації аварії. Оцінюються знання теорії, оснащення та технічний стан автомобіля, правильність застосування рятувальних засобів та відповідність дій регламентам і нормативним документам, окрім цього, фізична витривалість конкурсантів. І саме такі змагання дають аварійникам змогу вдосконалювати навички та вміння в умовах максимально наближених до реальних», - зазначив в.о. технічного директора «Чернігівгазу» Олександр Качкарда.

За січень-червень 2016 року аварійно-диспетчерські служби ПАТ «Чернігівгаз» зреагували на 7,3 тис викликів, в ході яких було усунуто 6,2 тис витоків газу. За аналогічний період 2015-го виконано понад 5,5 тис заявок, з них на витік газу - 5 тис.

Газовики констатують, що основними причинами виклику служби «104» є витоки газу, які виникають внаслідок самовільного встановлення чи заміни газового обладнання або при недотриманні вимог безпеки під час використання газових приладів та несправне газове обладнання.

В ході перевірок за І півріччя 2016 року працівниками «Чернігівгазу» було виявлено 408 випадки порушень, які усунуто після відключень газопостачання. Також відключено від системи газопостачання під час проведення планово-технічного обслуговування та заявочного ремонту 259 газових приладів, що знаходяться в аварійному стані, 135 самовільно встановлених приладів.

Довідка: Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов`язані з витоками газу на системах газопостачання. АДС ПАТ «Чернігівгаз» є в кожному районі Чернігівської області, загалом – 26. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія. Всі автомобілі служби «104» укомплектовані радіозв’язком, системою GPS-навігації, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. Для пошуку витоків застосовуються сучасні прилади Variotec, JL-268, Варта 5-03М.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.