Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:14:20

Навчальні збори резервістів на базі 1-о окремої гвардійської танкової бригади смт Гончарівське

17.06.2016   08:27

15 червня з самого ранку до пункту постійної дислокації 1-ої окремої гвардійської танкової бригади в селищі Гончарівське Чернігівської області почали організовано прибувати автобуси з резервістами оперативного резерву номер один на планові навчальні збори, які будуть проходити протягом десяти днів з 15-го до 24-го червня.

До приймального пункту прибуло майже 2000 військовозобов’язаних, з яких, відповідно плану проведення та специфіки службової діяльності бригади, було відібрано 1100 спеціалістів.

У навчальних зборах прийматимуть участь громадяни з усієї України, в минулому військовослужбовці оперативного резерву різних хвиль мобілізації на особливий період, переважна більшість яких мають бойовий досвід як учасники антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомив командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Олександр Локота, «гвардійці, яких викликали на збори, прибули вчасно та в повному складі, адже всі вони пройшли бойовий шлях та горді за те, що змогли побачити побратимів та згадати час служби. І на сьогодні запланований захід відбувається відповідно плану та без зриву».

Серед прибулих є чимало резервістів 4-ї хвилі мобілізації, які проходили військову службу в складі 1-ї окремої гвардійської танкової бригади і ще зовсім недавно, лише два місяці тому, звільнились у запас та повернулись до своїх сімей, до рідних і близьких, повернулись до мирного життя. І ось знову зустріч з бойовими побратимами, військова уніформа, казарми, бойова техніка і полігони та напружений графік військових навчань в процесі бойового злагодження підрозділів.

Сьогодні, 16 червня, другий день навчальних зборів з резервістами розпочався із стройового огляду під керівництвом командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-майора Олександра Локоти. Цей запланований захід надав можливість керівництву впевнитись у 100 відсотковому речовому забезпеченні резервістів та забезпечення їх штатною стрілецькою зброєю.

Після теоретичних занять решту днів, відповідно плану, резервісти проведуть на бойовому злагодженні як в механізованих батальйонах, так і в складі танкової бригади.

«Резервісти зможуть побачити та відчути всю міць 1 танкової бригади. Адже і самі бійці стрілятимуть з особистої зброї та із штатної бойової техніки як танків, так і артилерії. Це дасть змогу відчути, що бригада зможе виконати поставлені цілі по захисту територіальної цілісності держави», зазначив генерал майор Олександр Локота.
Завершиться навчання резервістів підбиттям підсумків та відзначенням кращих військовослужбовців резерву.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини