Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:11:38

Над Гончарівським літали "безпілотники"

02.06.2016   11:33

На полігоні 1-ї окремої танкової бригади Оперативного командування «Північ» у смт Гончарівське, що на Чернігівщині, відбулися демонстраційні польоти безпілотних авіаційних комплексів національних та закордонних виробників.

Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України та обслуги безпілотних авіаційних комплексів провели оцінювання стану та комплектації БпАК, уточнили польотні завдання, передпольотну підготовку, провели наземну перевірку працездатності апаратури БпАК та здійснили демонстраційні польоти.

За результатами демонстраційних польотів оцінено функціонування БпАК в умовах постановки завад каналам прийому сигналів СНС, стійкість взаємодії БпАК з наземними пунктами щодо можливості передачі та отримання сигналів (інформації) тощо.

Як підсумував начальник Воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Юрій Гусак, визначені завдання щодо випробувань виконані повністю, результати дають надію на краще.
«Успіх збройного протистояння сьогодні вирішує не кількість, а якість озброєння та військової техніки. І в першу чергу це стосується безпілотних літальних апаратів», — переконаний директор Департаменту озброєння та військової техніки Міністерства оборони України генерал-майор Роман Башинський.

Під час виконання польотів науковці та виробники обговорили проблемні питання розвитку безпілотних авіаційних комплексів в інтересах Збройних Сил України та інших військових формувань.

За словами директора Департаменту озброєння та військової техніки Міністерства оборони України генерал-майора Романа Башинського, антитерористична операція в окремих районах Донецької та Луганської областей визначила актуальність цієї теми, а поштовхом до її проведення саме тепер стало рішення міжвідомчої комісії Ради національної безпеки і оборони України.

— З початку проведення АТО до Збройних Сил України передано близько 30 різних видів безпілотних комплексів. Під час випробувань у бойових умовах більшість з них підтвердила задекларовані характеристики. Але на даний час вони вже не задовольняють військових, — зазначив генерал-майор Роман Башинський.

Сьогодні у Збройних Силах України триває напрацювання єдиної позиції щодо тактико-технічних характеристик сучасних літальних апаратів, їх номенклатури для виконання різних бойових завдань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини