Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:58:55

Діти і молодь Добрянки отримали сучасну базу для розвитку

02.06.2016   08:25

Молодіжний центр у селищі Добрянка Ріпкинського району урочисто відкрито сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей.

Культурно-мистецький, оздоровчо-спортивний заклад створено в рамках проекту «Реконструкція Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. з розміщенням в одноповерховій будівлі молодіжного шкільного центру», здійсненого коштом Державного та місцевого бюджетів.

Реалізацію проекту було розпочато ще 2012 року. Проте невдовзі після цього роботи зупинилися. Реанімувати довгобуд і завершити реконструкцію вдалося протягом останнього року. У ході робіт в опорній Добрянській школі замінено вікна, систему опалення, проведено інші ремонтні роботи. Що ж стосується молодіжного центру, необхідність створення якого зумовлена тим, що у селищі з населенням понад три тисяч жителів не функціонує будинок культури та відсутні спортивні заклади для молоді, то у понад сторічній споруді колишньої школи, де розмістився центр, замінено покрівлю, підведено тепло- і водопостачання, замінено підлогу, реконструйовано систему опалення, встановлено меблі, спортивні тренажери тощо.

Ініціатори проекту переконані, що його реалізація дає можливість поліпшити умови здійснення навчально-виховного процесу в навчальному закладі, підвищити якість надання освітніх послуг, досягнути значної економії коштів (до 30%) за рахунок енергозбереження, створити необхідні умови для організації змістовного дозвілля молоді населеного пункту, активного залучення її до спортивно-масової, художньо-естетичної діяльності.

Сьогодні ж відбулося довгоочікуване урочисте відкриття молодіжного центру. З цієї нагоди у Добрянку завітав голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Звертаючись до присутніх, він, зокрема, сказав: «Вітаю вас зі святом Дня захисту дітей і бажаю щоб надалі ми частіше радували наших дітей відкриттям подібних закладів. Відтепер молодь Добрянки матиме свій культурний центр – місце де можна відпочити, подивитися концерт, розвинути майстерність, творчість, талант.

Не зважаючи на непросту ситуацію в країні, приємно, що таки вдалося знайти і вкласти майже сім мільйонів гривень у реконструкцію школи і цього чудового приміщення. Тому бережливо ставтеся до того, що є, розвивайте, прикрашайте, щоб тут було дійсно затишно і заняття тут були дітям на радість і щастя».

Крім того, до добрянців зверталися й інші почесні гості: голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко, голова Ріпкинської районної ради Роман Шупель, Добрянський селищний голова Сергій Житник, голова благодійного фонду імені С.Русової Іван Чаус та представники компаній-виконавців робіт.

Також у спілкуванні з журналістами за підсумками заходу Валерій Куліч відповів на декілька запитань, не пов’язаних із подією:

- На Чернігівщину прибула перевірка з Адміністрації Президента. З чим це пов’язано, що перевірятимуть?

- Це планова перевірка, яка була запланована ще з початку року. Цьогоріч перевіряють п’ять областей, серед яких і Чернігівська. В область приїхало більше сорока фахівців, представників різних міністерств і відомств, які будуть перевіряти відповідні структурні підрозділи ОДА на дотримання чинного законодавства у їх діяльності.

- Ще минулого тижня було анонсовано приїзд Прем’єр-міністра на Чернігівщину…

- У мене була коротка зустріч із Прем’єр-міністром у п’ятницю. Він запевнив, що візит на Чернігівщину не скасовується і відбудеться найближчим часом, адже дійсно є певний перелік проблемних питань, розв’язання яких потребує уваги уряду.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини