Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:53:19

Забуттю не підлягає

16.05.2016   08:45Агенцiя

Сотні тисяч дорослих були вбиті та ув’язнені, тисячі дітей позбавлені родинного тепла і батьківської любові. Криваві «жорна» терору не шкодували нікого, масштабні розстріли охопили усі без винятку регіони та всі верстви населення.

Величезних людських втрат зазнала Україна внаслідок масштабних репресій 1937-1938-х років. Багато з них безіменно покояться у місцях розстрілу.

Пам'ять жертв політичних репресій, безжально закатованих радянським тоталітарним режимом, щорічно вшановують у третю неділю травня.

В Україні під час Великого терору було заарештовано понад 290 тисяч осіб. На Чернігівщині лише протягом 1937 року репресовано майже 9 тисяч.

Біля Пам’ятного знаку на території Халявинської сільської ради Чернігівського району зібралися представники влади та громадськості, зокрема перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, аби ще раз згадати трагічну сторінку історії українського народу.

За словами істориків, саме на цьому місці було розстріляно понад 4 тисячі людей. Детальніше з життєписами реабілітованих та їх вироками, почасти видуманими та безглуздими, можна було ознайомитися на тематичній виставці.

На знак пам’яті кожного закатованого зібрання засвітило лампадки. Заупокійну литію відправив настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини