Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:09:39

Поліція вшанувала колег-ліквідаторів

25.04.2016   14:58Агенцiя

В Головному управлінні Національної поліції пройшли пам’ятні заходи з нагоди 30-ліття Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильське лихо для багатьох українців - частина їхнього особистого минулого, адже вони брали безпосередню участь у приборканні ядерного монстра.

В числі перших, поряд із атомниками, в епіцентрі подій опинилися співробітники підрозділів МВС - пожежної охорони та міліції. Напередодні 30-ї річниці Чорнобильської трагедії співробітники Головного управління Національної поліції, що зібралися в актовому залі Управління, згадували тяжкі травневі дні 86-го року.

Виступаючи перед присутніми, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін відзначив: «Час летить швидко. Вже 30 років минуло з тих пір. Але Чорнобильська трагедія для нашого народу до тепер залишається невиліковною раною.

Перебуваючи в зоні відчуження, вірність службовому обов'язку, мужність і героїзм проявили і чернігівські правоохоронці. Сьогодні на обліку в Управлінні перебуває 686 пенсіонерів, які брали участь в ліквідації аварії. Всього з 1986 по 1991 рік у Чорнобильській зоні несли службу 1000 правоохоронців області, понад 300 з них вже пішли з життя. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю наших героїв-чорнобильців».

Очільник Головного управління Національної поліції Едуард Альохін з нагоди 30-ї річниці страшних і героїчних подій весни 86-го вручив відзнаки сивочолим ліквідаторам.

У свою чергу керівник обласної спілки ветеранів органів внутрішніх справ Павло Скнар нагадав, що 20 днів і ночей — вшестеро довше, ніж передбачалося, провів зведений загін співробітників міліції та пожежної охорони Чернігівщини у травні 86-го в епіцентрі катастрофи.
 
Працівники чернігівської міліції забезпечували надійну охорону зони аварії, організовували і проводили евакуацію населення Чорнобильського району. Всього у різні роки в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь 1150 правоохоронців Чернігівщини.

Присутні на зборах-реквіємі вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.
 
В масштабах України ці цифри ще більш вражаючі. Більш як для 30 тисяч працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ служба в екстремальних умовах ліквідації наслідків катастрофи була випробуванням на мужність, професіоналізм та моральну зрілість, вірність службовому обов'язку.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.