Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:12:29

Затриманий у Чернігові злодій продавав викрадені речі в сусідньому бутику

23.04.2016   13:28Агенцiя

Поліцейські відділення кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції затримали злодія, на рахунку якого десяток крадіжок з бутиків та торговельних точок міста.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини надійшло з десяток заяв від продавців бутиків та торговельних точок міста з приводу крадіжок.

Зловмисник викрадав одяг і взуття, але робив це так непомітно, що продавці одразу нічого не помічали. Лише згодом помічали зниткнення пари взуття, спортивного костюму чи жіночої сумочки.

Поліцейські почали пошуки зловмисника. Відпрацьовували осіб, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за подібні крадіжки. Так звані «відверточники» - саме так називають оперативники осіб, які викрадають речі, відвертаючи полу свого одягу та ховають під нього речі. В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські відділу кримінальної поліції встановили, що до серії таких крадіжок причетний 30-річний раніше судимий за аналогічні злочини чернігівець.

Чоловіка затримали, він зізнався у скоєнні майже десятка крадіжок і розповів правоохоронцями, що з одного бутика викрадав, в іншому продавав за значно нижчою ціною. Гроші витрачав на наркотики.

Сергій Кагітін повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини