Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:55:51

Поліція закликає автовласників проявляти пильність і не провокувати злодіїв

15.03.2016   11:35Агенцiя

Крадіжки з автівок посідають особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у поліцейських зведеннях.

Власники автомобілів, нехтуючи правилами безпеки, залишають в салонах автомобілів гроші, документи, магнітоли.

Це в свою чергу привертає увагу автомобільних крадіїв. Останні випадки, що зареєстровані в Чернігівському відділі поліції, свідчать, що власники автівок нехтують правилами безпеки, на яких завжди наголошують правоохоронці.

Начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Кагітні навів декілька прикладів таких крадіжок. По-перше, це крадіжки з автомобілів, в салоні яких власники залишають цінні речі. Подивившись в салон машини, крадії намічають собі план дій (звісно, якщо там є на що звернути увагу). Кілька таких випадків трапилися 11 березня.

Власник автомобіля «Субару Форестер» залишив автівку на кілька хвилин поблизу однієї з установ по вулиці Івана Мазепи. Коли ж через десять хвилин повернувся до машини, виявив, що з салону автомобіля викрадені шкіряна куртка та барсетка, в якій знаходилися майже 40 тисяч гривень, ключі від автомобіля, паспорт, водійські права.

Цього ж дня до відділу звернувся власник автомобіля "Daewoo Nexia" із заявою про те, що невідома особа шляхом сканування сигналізації проникла до салону машини, котрий був припаркований поблизу міської лікарні, звідки скоїла крадіжку мобільного телефону.

По-друге, найпоширеніший спосіб - крадіжки з автомобілів, які власники залишають на ніч без нагляду біля будинків. Були такі випадки крадіжок, коли навіть присутність сигналізації ніяк не вплинула на крадіїв. З машини викрадали все, що мало будь-яку цінність. Так, в ніч з 10 на 11 березня з автомобіля "ЗАЗ Славута", який власник залишив на ніч біля свого будинку, невідома особа шляхом пошкодження замка скоїла крадіжку автомагнітоли "Sony", водійського посвідчення та технічного паспорту на автомобіль.

Цієї ж ночі аналогічним способом була скоєна крадіжка з автомобіля "Ваз 21072». Невідомий скоїв крадіжку автомагнітоли "Шатл". І це не вичерпний перелік крадіжок з автомобілів.

Сергій Кагітін застерігає, що для запобігання скоєння такого роду крадіжок варто знати та виконувати елементарні правила безпеки. Наведемо деякі з них:

- автомобіль в обов'язковому порядку обладнайте протиугонними пристроями; - не залишайте в автомобілі (особливо на ніч) магнітофон, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи;

- замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на короткий час;

- на ніч ставте автомобіль в гараж, який оснащений надійними засувами, чи на стоянку, яка охороняється.

Будьте обачні і обережні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини