Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:38:12

Лише за одним фактом операції "Рубіж-2016" бюджету будуть повернуті 900 тисяч гривень

23.02.2016   12:11Агенцiя

Операція «Рубіж-2016», яку проводять Головне управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та Чернігівська митниця ДФС, стартувала на початку року. Вона спрямована на протидію кримінальним правопорушенням у митній та податкових сферах та викриття інших правопорушень.

Як повідомив прес-секретар податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській Микола Тулупов, в рамках операції викрито протиправну схему заниження митних та податкових платежів під час імпорту товарів одним з підприємств Чернігівщини.   

Під час відпрацювання цього підприємства встановлено, що його керівник оформляв документи на постачання товару в Україну за заниженими цінами. При цьому робив це від імені підконтрольного йому нерезидента, де він, як фізична особа, є засновником.
   
Проаналізувавши ціни на аналогічні товари, імпортовані в Україну іншими підприємствами протягом двох останніх років, фахівці встановили, що підприємство Чернігівщини під час митного оформлення імпортованих товарів, занизило їх митну вартість більш ніж на 4 мільйони гривень. Отже, до бюджету не надійшло 900 тисяч гривень податків та митних платежів.
   
За цим фактом слідче управління фінансових розслідувань внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів  та обов’язкових платежів).
   
Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини