Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:38:58

Заходи з вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні відбулись в колоніях Чернігівської області

23.02.2016   11:09Агенцiя

В установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності серед засуджених було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.

До Новгород-Сіверської установи виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області (№ 31) запросили вчителя історії та правознавства Новгород-Сіверської загальноосвітньої школи № 2 Юдицьку Юлію Юріївну, яка провела пізнавальну лекцію на тему: «Революція гідності шляхами Майдану» та продемонструвала документальний фільм «Небесна Сотня».
В цей день в даній установі виконання покарань представником української православної церкви було проведено молебень.

Вихованці Прилуцької виховної колонії управління ДПтС України в Чернігівській області напередодні дня скорботи переглянули документальний фільм Євгенія Афінієвського «Палаюча зима» (Зима в огне, 2015, Великобританія, США, Україна), який отримав премію Оскар за кращий документальний фільм 2016 року, та документальний фільм «Чорні тіні Майдану». Засуджені юнаки прийняли участь у загальнонаціональній хвилині мовчання та провели дискусію на тему: «Чи здатні ми на подвиг».

В клубі установи проведено вечір-реквієм «Простіть мене, мамо, за чорну хустину». Ведучі вечора розповіли глядачам про трагічні події дворічної давності. В програмі звучали вірші та пісні В.Кікабідзе, П.Табакова, гімн героїв Небесної сотні у виконанні учасників художньої самодіяльності.

Учасники вечора запалили поминальні свічки, згадали у молитвах  Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. По закінченню вечора вихованці Прилуцької виховної колонії переглянули документальний відеофільм «Революція Гідності».Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини