Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:30:08

Підведені підсумки цивільного захисту Чернігівської області за 2015 рік

10.02.2016   07:29Агенцiя

9-го лютого в Чернігівській обласній державній адміністрації відбулася розширена нарада керівного складу цивільного захисту області з метою підведення підсумків роботи за 2015 та визначення завдань на 2016 рік.

Очолив її перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. У нараді взяли участь керівництво обласних управлінь, організацій та підприємств, заступники голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів - голови комісій з питань ТЕБ та НС, керівний склад апарату та підпорядкованих підрозділів обласного Управління ДСНС.    

У своєму виступі директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев наголосив:

- Завдання, визначені розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації „Про організацію цивільного захисту області у 2015 році“ в основному виконані. Разом з тим, у минулому році на території області сталася 1 надзвичайна ситуація техногенного та 8 ситуацій природного характеру, трапилось 3405 некласифікованих надзвичайних подій, під  час яких загинуло 314 та постраждало 833 особи. Зареєстровано 13 випадків пов’язаних із захворюваністю сільськогосподарських та диких тварин на африканську чуму свиней.

Крім того було зазначено, що розпорядженнями голови обласної державної адміністрації створений оперативний штаб з координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян і захисту об’єктів інфраструктури в режимі підвищеної готовності. На базі обласного Управління ДСНС створені 2 мобільні групи, до складу яких, у разі необхідності, залучається техніка визначених підприємств. Комісійно, за участю фахівців Департаменту та Управління ДСНС в області, перевірено місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування щодо готовності укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту і найпростіших укриттях в особливий період. Проводилась робота щодо створення матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

Про оперативний стан в області за минулий рік, хід забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, дії органів управління та сил цивільного захисту під час ліквідації надзвичайних ситуацій, а також проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення доповів т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий, який наголосив:

- Становище із забезпеченням пожежної безпеки у регіоні характеризується збільшенням загальної кількості пожеж на 22 відсотки. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 80 і травмовано 26 осіб. Протягом 2015 року пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 5190 виїздів, з яких майже 2300 безпосередньо на гасіння пожеж, під час яких врятовано життя 118-ти осіб і матеріальних цінностей загальною вартістю майже 132 мільйони гривень. Піротехніками УДСНС знищено майже 600 вибухонебезпечних предметів часів другої світової війни. Внаслідок тривалої відсутності опадів та значного пониження рівня ґрунтових вод, на території області зареєстровано 953 пожежі в природних екосистемах, що на 76 відсотків більше, ніж у попередньому році. 88 відсотків з цієї кількості склали пожежі сухої рослинності та сміття на відкритій території. Загальна площа, пройдена вогнем, зросла майже у 1,5 рази. Крім того, на торфовищах кількість пожеж зросла у 2,2 рази та склала 36 випадків, а одна з них поблизу с. Данівка Козелецького району на загальній площі майже 195 гектарів переросла до рівня надзвичайної ситуації.

В ході проведення розширеної наради Дмитро Бескостий озвучив проблемні питання забезпечення пожежної безпеки в сільській місцевості, протипожежного водопостачання об'єктів і населених пунктів, загибелі людей на пожежах та водних об'єктах, забезпечення потенційно небезпечних об'єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, а також протипожежного захисту об'єктів з масовим перебуванням людей та будинків підвищеної поверховості.

Ще одне з питань, на яке звернув увагу т.в.о. начальника Управління ДСНС в області Дмитро Бескостий, це забезпечення Служби порятунку необхідними матеріально-технічними і аварійно-рятувальними засобами, спеціальною технікою для ліквідації найрізноманітніших ситуацій та подій.

- Якщо служба буде укомплектована всім необхідним, то допомогу населенню ми зможемо надавати на більш високому професійному рівні - зазначив Дмитро Бескостий.

Під час проведення наради з доповідями виступили голова Козелецької райдержадміністрації Володимир Швед та заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич наголосив, що облдержадміністрацією прийнято розпорядження щодо організації цивільного захисту області на 2016 рік, в якому визначенні завдання до виконання на місцях та звернув увагу всіх керівників на якісному виконанні заходів з метою зменшення у регіоні кількості надзвичайних ситуацій та подій.

- Минулий рік видався досить напруженим і матеріальні резерви області були майже повністю вичерпані, тож у 2016 році необхідно вжити заходів з їх створення для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру - зазначив Леонід Сахневич.

В ході проведення наради кращих рятувальників області було нагороджено відзнаками облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини