Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:42:14

Дорожники Чернігівщини пройшли випробування стихією

01.02.2016   08:53Агенцiя

З початку 2016 р. по всій Чернігівської області відбулось значне ускладнення погодних умов (сильний сніг, посилення вітру, снігові замети, хуртовини при мінусових показниках температури).

Для забезапечення сталого проїзду по автодорогах загального користування та безпечного руху транспортних засобів на дорогах області, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області області та ДП “Чернігівський облавтодор”спільно з Державтоінспекцією області, Управління ДСНС України в Чернігівській області, Укртансінспекцією попередило населення та автоперевізників області про стихійні погодні явища через ЗМІ (в тому числі по обласному радіо та телебаченню).

Проведення робіт в умовах сильного снігопаду здійснювалось ДП “Чернігівський облавтодор” під керівництвом директора Тишини А.О.
Для боротьби зі стихією спеціалістами Служби автомобільних доріг та працівниками ДП “Чернігівський облавтодор” було організовано роботу всіх 17 філій  та 10 райавтодорів з очищення автодоріг та посипання їх протиожиледною сумішшю, що дало належним чином забезпечити безпеку та безперебійність руху по автодорогах Чернігівській області.

В час, коли автодороги постійно засипає снігом, коли утворюються перемети та ожеледь – небезпека виникнення аварій збільшується в рази. Саме тому, аби уникнути утворення обледеніння дорожнього покриття, снігових переметів, працівники районних філій ДП «Чернігівській облавтодор» та дорожньо-експлуатаційних дільниць, використовуючи спецтехніку та протиожеледні суміші, долають наслідки стихії.

Щоденно в роботі були задіяні до 210 чоловік та 173 механізми - трактори з навісними відвалами, автогрейдери, піскорозкидувачі, автомобілі, навантажувачі.

На автодорогах  Чернігівської області місцями періодично утворювалися засніжені ділянки, які дорожники відразу ж ліквідовували першочергово приділяючи особливу увагу стану покриття на маршрутах руху міжнародного транспорту на автодорогах державного значення та підходах до 5 КПП, на напрямках руху автобусів загального користування і шкільних маршрутах, та швидкої медичної допомоги.

18900 тонн піщано-соляної суміші та 320 тонн чистої солі знадобилося чернігівським дорожникам для того, щоб обробити покриття та забезпечити безперебійний проїзд на дорогах з найбільш інтенсивним рухом транспортних засобів та транзитними напрямками, такими як М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, М-02 Кіпті –Глухів – Бачівськ Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Товщина снігового покрову на цих шляхах сягала 10-15 сантиметрів  при температурі до – 20 градус морозу.
 
Проїзд до всіх населених пунктів Чернігівської області було забезпечено.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.