Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:48:12

Поліція затримала зухвалого автовикрадача

14.01.2016   07:51

Чернігівська поліція затримала молодика, який замість того, щоб ремонтувати після ДТП власний автомобіль, вирішив викрасти точно такий же, переварити на ньому номери і експлуатувати, ніби свій.

Чергова частина Чернігівського відділу поліції отримала повідомлення, що від багатоповерхівки у спальному районі зловмисники викрали легковик "Daewoo Espero". Власник виявив пропажу тільки зранку і звернувся по допомогу в поліцію.

Правоохоронці негайно розпочали пошуки автомобіля й осіб, причетних до його викрадення. Паралельно автовласник розповів про свою біду в соцмережах та на місцевому новостійному Інтернет-порталі.
 
Під час відпрацювання одного з автокооперативів на околиці міста поліцейські отримали інформацію, що там перебуває автівка, яка повністю співпадає за характеристиками з викраденим авто. Автомобіль вже був частково розукомплектований, а номери кузова знищені. В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили й особу власника авто. Ним виявився 23-річний чернігівець, який працює слюсарем на одному з підприємств міста.

В грудні минулого року молодик потрапив у ДТП, внаслідок якої серйозно пошкодив свій легковик "Daewoo". Оскільки ремонт виявився занадто дорогим для нього, спритник вирішив «замінити» собі машину, викравши таку саму.

В центрі міста він запримітив точнісінько такий же "Daewoo", як у нього. Тодій ж і визрів план викрадення. Молодик взяв на підмогу двох товаришів та вночі приїхав до будинку, біля якого була припаркована автівка.

Використовуючи професійні навички молодик завів машину, перед цим зламавши блокіратор руля. Машину викрадач відігнав до автокооперативу, де він заздалегідь винайняв гараж. Там і відбувалася переробка машини та переварювання номерів агрегатів.
За фактом викрадення відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом - карається  позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Викрадач та його спільники зізналися у скоєному. Автомобіль вилучений. Автовласник Сергій подякував поліцейським за розшуканий "Daewoo", з яким подумки вже розпрощався. 
Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини