Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:39:35

До Дня місцевого самоврядування

07.12.2015   16:53Агенцiя

7 грудня в конференц-залі обласної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня місцевого самоврядування, повідомляє Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова обласної ради Ігор Вдовенко. В своєму виступі він наголосив, що місцеве самоврядування завжди було і лишається потужним знаряддям народовладдя та відіграє важливу роль у суспільному житті, складаючи невід'ємну частину державного устрою. Разом з тим голова обласної ради зазначив, що самоврядування - це механізм, який повинен розвивати державу знизу, маючи всі необхідні права і можливості для власного розвитку. А для цього необхідне затвердження відповідних змін до Конституції України та низки законодавчих актів, які визначать розподіл повноважень на зміцнять місцеве самоврядування в Україні.

– Ми повинні чітко усвідомити: альтернативи децентралізації нема. Лише тоді, коли громада розпоряджатиметься своїми власними ресурсами, вона зможе розвиватися, ставати успішною, а люди будуть заможними, – зазначив Ігор Вдовенко та зупинився на позитивних зрушення в реформуванні системи влади на місцях, зокрема, новостворених територіальних громадах, які вперше в історії України об'єдналися добровільно на основі нового чинного Законодавства.

У своєму виступі очільник обласного представницького органу Ігор Вдовенко висловив переконання, що діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади і в подальшому буде спрямована на ефективне розв'язання нагальних проблем, підвищення життєвого рівня наших людей. За його словами цьому сприятиме і оновлення керівного складу районних рад та депутатського корпусу області нинішнього скликання, яке відбулося під час недавніх виборів до місцевих рад.

Назвавши демократичні вибори однією з умов утвердження європейського самоврядування в Україні, керівник наголосив, що в органи місцевого самоврядування Чернігівщини прийшли відповідальні, збагачені життєвим і фаховим досвідом люди.

Вітаючи присутніх із професійним святом, голова обласної ради побажав народним обранцям та працівникам органів місцевого самоврядування міцного здоров'я, добробуту й злагоди, нових успіхів у справі служіння своїй громаді, рідному краю і всій Україні.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування Ігор Вдовенко нагородив Почесними грамотами обласної ради та нагрудними знаками до них голову Талалаївської районної ради Юрія Дзюбана, провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення управління комунального майна обласної ради Людмилу Корж, заступника начальника юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Ольгу Лазаренко, голову Семенівської районної ради Василя Малковича та головного спеціаліста аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Тамару Цибульську.

Учасників урочистого заходу також привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Він відзначив активну громадянську позицію депутатів місцевих рад та вручив найвищу нагороду Чернігівщини - спільну грамоту обласної державної адміністрації та обласної ради заступнику керівника апарату, начальнику загального відділу виконавчого апарату обласної ради Олександру Антоненку та нагородив окремих працівників самоврядних органів Сіверського краю відзнаками обласної державної адміністрації.

Із професійним святом учасників зібрання також привітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова обкому профспілки працівників державних установ України Микола Петренко, голова Талалаївської районної ради Юрій Дзюбан.

Святковим подарунком до Дня місцевого самоврядування для присутніх на урочистостях стало музичне вітання від академічного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.