Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:29:12

Розкриття злочинів проти власності – пріоритет в роботі правоохоронних органів

15.10.2015   11:18Агенцiя

Упродовж поточного року на території Чернігівської області зареєстровано понад 7 тис. кримінальних правопорушень проти власності, що становить 62% від загальної кількості злочинів.

Найбільше зареєстровано фактів крадіжок – 5,5 тис, у тому числі 115 – з квартир чи іншого володіння особи, шахрайств – 840, грабежів – 289.                 
У порівнянні з минулим роком на 18,6% зменшилась кількість розбоїв (35).

При цьому майже третину крадіжок та половину шахрайств скоєно у м. Чернігові.

Прокуратурою та правоохоронними органами області вживаються заходи для посилення протидії цим злочинам та притягнення винних до відповідальності. Зокрема, ефективність здійснення прокурором процесуального керівництва має вагоме значення в розкритті та розслідуванні таких злочинів.

Зі скоєних з початку року на Чернігівщині крадіжок, грабежів і розбоїв 2730 вже розкрито, їх фігурантам повідомлено про підозру.

Половина з цих проваджень із зібраними досудовим розслідуванням доказами  вже направлено до суду, понад третину – розглянуто судами.

Наприклад, Ніжинською міжрайонною прокуратурою 30.09.2015 закінчено досудове розслідування та скеровано до міськрайонного суду обвинувальний акт за фактами шахрайства та грабежів, де жителька м. Ніжина упродовж 2 років обманом та відкритим викраденням чужого майна, поєднаним з насильством, завдала шкоди 7 громадянам на суму майже 80 тис. грн.

 У жовтні набрав законної сили вирок злочинцю, який у м. Чернігові вчинив 40 крадіжок майна громадян, завдавши шкоди на суму майже 140 тис грн.

У направлених до суду провадженнях щодо злочинів проти власності встановлено майже 3 млн грн збитків, нанесених потерпілим. З них на стадії досудового розслідування завдяки, в тому числі й роботі слідчо-оперативних підрозділів, відшкодовано та повернуто власникам коштів та майна на суму 1 млн 230 тис грн (42%).

Робота над викриттям та притягненням до відповідальності злочинців за заволодіння чужим  майном триває.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини