Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:40:19

Радяться урологи області. ФОТОрепортаж

08.10.2015   11:55Агенцiя

В Міжнародний День уролога, урологи області, міста Чернігова та хірурги районних лікарень зібралися на конференцію в зв'язку зі збільшенням захворюваності на рак передміхурової залози, яка за останні 10 років збільшилась у двічі.

Адже основною запорукою, щоб правильно лікувати – це виявлення на ранніх стадіях захворювання. Статистика показує чим раніше виявлено захворювання передміхурової залози, тим краще проходить лікування, що дає таким пацієнтам шанс жити як найдовше. На сьогоднішній день в лікувальних установах області є всі необхідні можливості для своєчасного виявлення цього захворювання.

Основна проблема aби пацієнти знали про хворобу та зверталися своєчасно. Для того, щоб виявити хворобу на перших стадіях, потрібно серйозне обстеження, адже на цих стадіях захворювання як правило себе не проявляє. А всі пацієнти які вже звертаються – як правило це вже клініка захворювання.  А це вже 3 чи 4 стадія, коли ефективність лікування набагато знижена і лікарі вже не мають змогу серйозно допомогти пацієнтам. На жаль такі занедбані випадки як правило закінчуються фатальним для чоловіків. Справа в тому, що жінки самі проходять профілактичний огляд частіше, а з чоловіками ситуація складається  значно складніше. І тому, обласний онкологічний диспансер вирішив цей рік  і наступний присвятити популяризації здорового способу життя, профілактики рака передміхурової залози. За словами лікарів на цей рік заплановано акцію по безкоштовному обстеженню чоловіків на простат специфічний антиген. Статистично доведено, що 1-на та 2-га стадія раку передміхурової залози виліковується на 90%. На жаль, за статистикою світової літератури констатуємо  факт у занедбаному стані в 70%.

Тому мета сьогоднішньої конференції  – навчити  як діагностувати, які найперші симптоми захворювання  та які сучасні методи виявлення раку передміхурової залози.  А лікуванням займається вже онкологічний диспансер.

Фоторепортаж Віктора Кошмала.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини