Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:44:34

Правоохоронцями викрито підпільний лікеро-горілчаний цех

01.10.2015   09:39

Оперативники УМВС України в Чернігівській області викрили в обласному центрі підпільний цех з виготовлення алкогольних напоїв елітної групи.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що 49-річний житель віддаленого району Чернігова у господарчих будівлях своєї приватної садиби організував виробництво горілчаних виробів та здійснює незаконний збут своєї продукції, а також збут підроблених марок акцизного збору.

Бувалих оперативників вразила технічна досконалість організації виробничого процесу. Підпільний цех був обладнаний системою багатоступеневої фільтрації води, пристроєм для пророщування солоду, ємностями високого тиску тощо.

Правопорушник-бізнесмен виготовляв як традиційний самогон, так і його більш досконалі форми, наближені до віскі та інших імпортних алкогольних напоїв елітної групи. Відповідно, збут продукції здійснював як за місцем проживання, так і шляхом постачання напоїв до деяких закладів громадського харчування.

- Така професійна організація технологічного процесу на міні-заводі спонукає до деяких висновків, - зазначив начальник УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін. - Підпільне підприємство явно функціонувало не один рік. Чому нікому не заважало? Будемо з'ясовувати, а також конкретно встановлювати канали збуту «самопальних» віскі, джина, горілки.

В ході проведеного вчора в господарстві громадянина санкціонованого обшуку оперативниками вилучено близько 100 літрів рідини з характерним запахом спирту, розлитої в пластикові каністри та скляні пляшки, обладнання для фільтрації та розливу рідини, спиртометр, пластикові пробки та дозатори. Також вилучено грошові кошти в сумі 1800 гривень, отримані правопорушником в результаті реалізації чергової партії продукції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Вилучені зразки продукції, обладнання та інші речові докази направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини