Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:47:42

Триває широкомасштабний наступ на викрадачів нафтопродуктів

15.08.2015   09:48

Працівники Прилуцького міськвіддліу УМВС в Чернігівській області затримали мікроавтобус марки «Рено» з 2 тоннами краденої нафти, яку зловмисник викачав з колектора для аварійного скидання нафти біля села Мільки.

Припинення крадіжок сировини з нафтопроводів, які проходять по Чернігівській області, було і залишається пріоритетним завданням органів внутрішніх справ у сфері захисту паливно-енергетичного комплексу країни від злочинних посягань.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Євген Гончаров, в південних районах області, де розташовані нафтогазові родовища, силами чотирьох спільних спеціальних груп з числа оперативників карного розшуку, співробітників патрульної служби та роти міліції особливого призначення були організовані рейди для виявлення незаконних врізок в нафтопровід та затримання зловмисників.

Одночасно були перекриті дві головні автомагістралі Київ – Суми та Прилуки – Ладан, якими, як правило, пересуваються викрадачі нафти.

Крадіжку виявила служба безпеки нафтогазовидобувного управління «Чернігівнафтогаз» поблизу села Мільки Прилуцького району. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Прилуцького міськвідділу.

Експерт-криміналіст за слідами протекторів шин визначив марку автомобіля, в який закачували крадену нафту. В розшук оголосили вантажний бусик «Рено».

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів схожий автомобіль з ознаками перевантаження був виявлений на трасі Київ – Суми на під’їзді до Прилук. На вимогу правоохоронців водій не зупинився, а лише додав швидкості.

В ході переслідування та вмілого маневру машинами оперативникам вдалося спрямувати бусик в саме місто, де його вже змогли заблокувати і зупинити.

За кермом автомобіля перебував непрацюючий житель Прилук 1984 року народження. Як він пояснив слідчим, ідея крадіжки нафтопродуктів прийшла йому в голову спонтанно. Чоловік навідався до свердловини, яка знаходиться на ремонті, і викачав з аварійного колектора 2 тонни нафти за допомогою мотопомпи. Викрадене віз додому з метою подальшої реалізації.

В ході обшуку автомобіля було виявлено 2 ємності з нафтопродуктами по 1000 літрів кожна, мотопомпа з шлангом та рукавички, забруднені рідиною темного кольору. Зазначені речі та автомобіль вилучено. Відібрані зразки маслянистої рідини з ємностей направлені на експертизу, автомобіль поміщено на штрафмайданчик.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні затриманого водія було виявлено та вилучено гранату Ф-1 із запалом, набої калібру 7.62 та два магазини до автомата.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Також вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з і зброєю боєприпасами та вибухівкою), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Водій автомобіля затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання Прилуцького міськвідділу УМВС.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.