Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:21:02

Інтернет-шахрайку засуджено до 3 років позбавлення волі

13.08.2015   12:28

Рішенням Бахмацького районного суду від 12 серпня за скоєння шахрайських дій у мережі Інтернет молоду бахмачанку засуджено до 3 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Бахмача з жовтня по грудень 2014 року за допомогою мобільного телефону, на якому була встановлена операційна система з веб-браузерами, неодноразово реєструвалася в мережі Інтернет на сайті «ВКонтакте» та створювала сторінки під різними іменами.

На вказаних сторінках правопорушниця розміщувала фотознімки одягу та взуття, видаючи їх за свою власність, тобто створювала неправдиві рекламні повідомлення про продаж речей.

На це відгукнулись 10 осіб, які виявили бажання придбати товари із вказаних сторінок та в якості оплати за замовлений товар перерахували шахрайці грошові кошти. Кошти вона використала на власний розсуд, а замовлений товар покупцям не направила, чим спричинила їм матеріальні збитки на загальну суму майже 5 тис грн.

Таким чином громадянка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

На даний час Бахмацьким РВ УМВС та прокуратурою району розслідується ще декілька кримінальних проваджень за фактами здійснення шахрайських дій цією ж особою.

Досудове розслідування в них триває.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини