Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:08:42

Прокуратурою вручено підозру затриманому "на гарячому" при одержанні неправомірної вигоди майору міліції

13.08.2015   09:26

Прокуратурою Чернігівської області у кримінальному провадженні щодо одержання 6 тис грн неправомірної вигоди повідомлено про підозру працівникові керівного складу одного з райвідділів міліції Чернігівщини.

Правова кваліфікація його дій згідно з цим документом — ч. 3 ст. 369-2  Кримінального кодексу України.

Майор міліції підозрюється у вимаганні та одержанні грошових коштів від місцевого водія, який був учасником ДТП, за не реєстрацію за даним фактом кримінального провадження та повернення вилучених документів.

Правоохоронця викрито вчора, 11 серпня, в результаті спільних дій прокуратури та УСБУ в області безпосередньо після передачі коштів у його власному автомобілі. Цьому передувало проведення погодженого прокурором комплексу заходів у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди.

Наразі підозрюваного затримано.  До суду направлене клопотання про обрання йому на час розслідування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

 

Довідково: 

Ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України: «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією».

З початку цього року набрали чинності зміни до кримінального законодавства, які унеможливлюють звільнення від відбування покарання з випробуванням або призначення покарання нижче нижчої межі в разі засудження за корупційні злочини.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини