Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:43:26

Особистий прийом голови ОДА: скарги, проблеми та шляхи їх розв’язання

22.07.2015   18:56Агенцiя

Черговий особистий прийом громадян головою Чернігівської обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем відбувся 22 липня, у приміщенні відділу по роботі зі зверненнями громадян ОДА. Як і зазвичай, люди зверталися з найболючішими проблемами, адже формат особистого прийому передбачає не стільки формальне, скільки особистісне спілкування.

Найбільше питань стосувалося житла і дотичних до цього проблем. Зокрема, ліквідатор аварії на ЧАЕС 1-ї категорії, інвалід війни прийшов до голови ОДА, аби розповісти про те, що вже більше 20 років перебуває у черзі на житло. І чим більше минає часу – тим далі, за його словами, він посувається у черзі. Саме зневіра у міській владі привела ветерана-ліквідатора до голови обласної адміністрації. «Це замкнуте коло, ні у міській, ні у районній у місті раді мені не раді. «Немає грошей», – це єдине, що всі вони кажуть, – ділиться інвалід війни. – Я вже зневірився в тому, що мені дадуть нормальне житло, і зараз прошу, аби мені хоча б допомогли з утепленням старого». Взимку на підлозі в його помешканні – шість градусів за Цельсієм – запевняє чоловік.

У відповідь на це Валерій Куліч пояснив, що обласна державна адміністрація не має права виділяти кошти на ремонт приватизованого житла, проте пообіцяв озвучити це питання перед відповідальними особами, щоб звернути їхню увагу на реальну людську проблему. «Мабуть, Ви розраховували на те, що у цьому кабінеті Вам, ствердно киваючи головою, скажуть, що з часом розв’яжуть цю проблему, мовляв, «не переживайте – ми колись усе зробимо», але я не хочу дурити Вам голову. Це – не наша компетенція, обласна адміністрація не має важелів, щоб Вам допомогти. Але я особисто зроблю все, що в моїх силах, аби з Вами поводилися гідно і виконували свою роботу», – емоційно і щиро звернувся до ліквідатора аварії на ЧАЕС голова ОДА Валерій Куліч.

Приватні інвестори «Домобудівника» – вже часті відвідувачі облдержадміністрації. Цілий колектив вкладників прийшов на прийом, щоб обговорити долю підприємства і своїх інвестицій. «Перш за все, дякуємо Вам, що взяли справу під свій контроль. Мабуть, не в останню чергу через це строк санації підприємства подовжили, і у нас є шанс, що будуть прийняті зважені рішення», – почали розмову вкладники.

Голова ОДА пояснив, що мав розмову з усіма сторонами врегулювання ситуації та запевнив, що перспектива її позитивного розв’язання стає яснішою. «І банк, і «Домобудівник», і інші сторони, здається, нарешті знаходять спільну мову. Зараз головне, аби майно забудовника було виставлене на торги для погашення боргів не частинами (що знизить ліквідність майна), а комплексом. У такому разі будуть у виграші всі: банк зможе компенсувати свої збитки, ви отримаєте свої гроші, а потенційний покупець зможе добудувати споруди», – резюмував Валерій Куліч.

Решта питань стосувалися здебільшого дотримання законності та контролю за слідством і справедливістю судів. Із цього приводу голова облдержадміністрації сказав: «Я не маю слідчих функцій, але ваші звернення – це те, що дає змогу передати їх правоохоронцям і тримати хід справи на контролі».

Всі сьогоднішні зустрічі закінчилися щирими рукостисканнями. А голова обласної державної адміністрації в ході однієї з розмов зазначив: «Ваша ініціатива – це вказівник для нашої роботи. Пишіть звернення. Що з того буде – прогнозувати не можу, одне точно обіцяю – я його в шухляду не заховаю».

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини