Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:25:30

10-річну Валерію на водоймі врятували юнаки

14.07.2015   15:55Агенцiя

Надзвичайна подія, яка могла призвести до нещасного випадку, сталася в Ічні на Міському ставу.

7 липня, саме на Івана Купала, на водоймі ледь не потонули десятирічні подружки-однокласниці Вікторія Кирій та Валерія Сіренко. Останню дівчинку діставали вже з дна ставка юнаки Максим Швець та Ігор Крекотень.

Як розповіли хлопці-рятівники, після обіду людей на пляжі було не багато, чоловік десять.

– Із дорослих лише дві літні жінки, три середнього віку та кілька молодих дівчат. У воді плескалися дві дівчинки, – згадує 18-річний Максим Швець. – Ми з Ігорем теж купалися. Раптом якась жінка крикнула з берега: «Хлопці, дівчинки немає!». Ми кинулися пірнати, шукали під водою зниклу малу. Як з’ясувалося пізніше, одна з цих дівчаток стрибнула на іншу, але ще борсалася і трималася на воді. Це побачили дорослі дівчата і витягли її. А друга дівчинка пішла на дно.

– Пірнали ми двічі, чи тричі, – додає Ігор Крекотень. – Метрів за десять від берега на дні, Максим наткнувся на потонулу дівчинку. Йому вдалося схопити її за ніжку і випливти на поверхню. Я підхопив малу під руки. Витягли на берег. Тепер знаємо, що рятували Леру.

Хлопці кажуть, що й самі злякалися. Думали, що запізнилися: дівчинка була непритомна, губи сині, очі розплющені. На березі якісь жінка та чоловік (звідкись прибіг) надали їй необхідну допомогу. Дитина почала кашляти, до неї повернулась свідомість. Хтось викликав швидку допомогу. На місце прибули медики, які доправили Валерію Швець до ЦРЛ.

За словами районного педіатра Людмили Юзефович, дівчинка поступила в тяжкому стані. Через брудні води, які потрапили в її легені, піднялася висока температура, розвинулася аспіраційна пневмонія. Після проведених реанімаційних заходів, медики оцінюють стан здоров’я дівчинки як задовільний. Нині Валерія лікується у дитячому відділенні.  

Той день не може забути й сама Валерія, і її рідні. За словами її мами Наталії, доньку відпустила у парк на гойдалки. А що з подружкою підуть на ставок і гадки не мала. Про те, що сталося з Лерою, рідні дізналася від сусідів, яким зателефонували з лікарні.

– Ми гралися у воді. Віка на мене стрибнула і пішла під воду. Більше нічого не пам’ятаю, – пригадує врятована Валерія Сіренко. – У машині чула, як дядя лікар казав: «Не заплющуй очки».

Наступного дня Максим та Ігор провідали Валерію у лікарні. Принесли солодощі, побажали дівчинці швидкого одужання. А рідні дякували юнакам за порятунок їхньої кровинки. Хлопці молодці, не розгубилися, вони справжні герої!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини