Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:21:01

СБУ викрила чернігівчанина, який розповсюджував у соцмережах інформацію сепаратистського змісту

27.06.2015   12:14Агенцiя

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області викрили жителя обласного центру, який через соціальні мережі розповсюджував матеріали сепаратистського змісту.

Зловмисник, діючи за завданням представників т.з. ЛНР, розміщував у регіональних та загальноукраїнських об’єднаннях соціальної мережі «ВКонтакте» матеріали пропагандистського характеру із закликами до підтримки та фінансування незаконних збройних формувань, що діють на тимчасово окупованій території, поповнення їх лав новими членами та створення на їх основі «збройних сил» незаконного утворення «новоросія».

Крім того, вказані публікації підбурювали до проявів національної нетерпимості, сприяли розпалюванню національної ворожнечі, містили заклики до зміни меж території та держаного кордону України. До своїх публікації автор додавав скріншоти з антиукраїнськими написами та гаслами.

За даним фактом слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.