Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:17:01

«Доступна медицина», - найбільший соціальний проект на Чернігівщині

27.05.2015   12:59Агенцiя

Серцево-судинні захворювання, гіпертонія та хвороби шкіри…До лікарів, які працюють за програмою «Доступна медицина» щодня приходить більш ніж 300 чернігівців. Тут не треба стояти в черзі. А головне ні за що не треба платити.

Найкращі медики  з Києва та Чернігова приймають пацієнтів в нашому місті, в Ріпкинському та Чернігівському районах. Зі столиці приїхала бригада в кількості тридцяти чоловік. А це першокласні лікарі. Вони на місці обстежують та призначають лікування.

Все це відбувається в рамках наймаштабнішого соціального проекту на Чернігівщині, який реалізує благодійний фонд "Поліський оберіг". 

Владислав Атрошенко переконує, що якісна медицина повинна бути одним із головних пріоритетів для держави. «В нинішніх умовах, коли мінімальна зарплатня не більш двох тисяч гривень, а пенсії ще менші, не кожна людина може дозволити собі гідне лікування та діагностику. Хоча наша медицина безкоштовна, та за все доводиться платити. Ми надаємо можливість людям пройти комплексне обстеження безкоштовно», - розповідає меценат.

Владислав Атрошенко з повагою ставиться до людських проблем. Кожен пункт, де надають медичну допомогу він відвідує особисто. Перевіряє, як працює новітнє обладнання та чи вистачає медикам необхідних препаратів. Найболючіше питання з медичним обслуговуванняв відчувають селяни, зізнаються волонтери. А тому це стало однією  із головних причин такої ініціативи. Людмила Гончаренко працює адміністратором на пунктах доступної медицини. Вона каже, що серед людей, які приходять до цих лікарів, є такі хвороби, про які вони й не знали. «Ось нещодавно до нас прийшла мама з дванадцятилітнім хлопчиком, - згадує Людмила. – Так от, вони уже побували в кількох лікарнях і ніхто не поставив їм діагноз. Коли прийшли до нашої дерматолога, то вона одразу назанчила лікування. Ось кілька днів тому мама приходила дякувати.» 

Багато випадків, коли хворобу діагностують вперше. Люди живуть із захворюаванням і навіть не здогадуються про нього. А від так, акція Атрошенка «Доступна медицина» дійсно рятує життя людей.

Наталія Шукаєва працює в «швидкій» міста Київ. Вона з радістю приїхала в Чернігів на запрошення фонду «Поліський оберіг».

«Зараз дуже багато людей, які звертаються з проблемами гіпертонії та цукровим діабетом,- каже лікарка. – Ми надаємо їм допомогу одразу на місцях. Якщо потрібно, то й ліки даємо.»

Проблема медицини для населення – сьогодні загострилася. Адже, хоч вона має бути безкоштовною. Та нині не кожен може витратити гроші на комплексне обстеження та лікування. А тому люди – перебувають в зоні ризику – часто не мають коштів навіть на найпростіші  ліки. Владислав Атрошенко започаткував таку акцію одразу, як тільки до нього почали звертатися люди з проханням про допомогу. Він зізнаєтеся – здоров’я – це не те на чому можна економити. А тому в нашій області працюють найкращі професіонали.

За день до одного пункту «доступної медицини» в Ріпкинському  районі приходить більш ніж півтори сотні пацієнтів. Старенькі тут взагалі не звертаються до лікарів і не тому, що у них нічого не болить. Дістатися до професійного обладнання у їх ньому віці складно. Щоби пройти обстеження треба їхати в обласну лікарню за діагностику заплатити гроші. А тут волонтери, щопрацюють на кожному пункті, допоможуть пройти, зареєструватися та обстежитись у прорфесійних лікарів. З початку акції  допомогу отримали більше 30 000 жителів міста Чернігова, Ріпкинського та Чернігівського районів. Медична акція - системна робота фонду "Поліський оберіг". Вона триватиме й надалі.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини