Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:20:05

Дубіль: дуже добре, що інші благодійники підтримують проекти розпочаті нами

18.05.2015   11:05Агенцiя

Народний депутат VI та VII скликань, голова обласної парторганізації ВО “Батьківщина” Валерій Дубіль вітає наміри своїх колег – депутатів, меценатів, благодійників – у підтримці соціальних проектів, які розпочав він з командою.

Про це повідомляє прес-служба Валерія Дубіля.

“Я дуже радий, що приклад нашої команди з виконання програми “Дитячий майданчик у кожен двір” взяли інші команди!!! Наші янголи діти будуть дуже раді, а це для нас найбільше щастя”, – написав народний депутат VI та VII скликань, голова обласної парторганізації ВО “Батьківщина” Валерій Дубіль у мережі Фейсбук.

Протягом трьох з половиною років завдяки команді Валерія Дубіля в місті Чернігові та області встановлено понад 500 дитячих майданчиків. Наразі у приймальні обласної парторганізації ВО “Батьківщини” подано 74 заявки від мешканців Чернігова на облаштування дитячих територій. 167 звернень надійшло з районних центрів Чернігівщини.
Перші майданчики у рамках програми “Дитячий майданчик у кожен двір”, яким загрожувала забудова, отримали сучасне безпечне обладнання у 2012 році – на вулиці П’ятницькій, 49 та Бєлова, 29. Тоді за цими адресами відбулися масштабні суботники, під час яких і діти і дорослі спільно з командою “Батьківщини” облаштовували квітники, саджали дерева і квіти, встановлювали нові гойдалки, турніки, лавки, фарбували у різні кольори зону відпочинку.

Лише за минулий рік у рамах цієї програми по районним центрам області завдяки зусиллям громади та членів ВО “Батьківщина” встановлено 225 дитячих майданчиків.

У Бахмацькому район – 10 майданчиків, Бобровицький район – 11, Борзнянський – 13, Варвинський – 1, Городнянський – 9, Ічнянський – 3, Козелецький – 18, Коропський – 9, Корюківський – 5, Куликівський – 7, Менський -12, Н-Сіверський – 5, Ніжинський – 39, Носівський – 11, Прилуцький – 3, м. Прилуки – 26, Ріпкинський – 6, Семенівський – 11, Сосницький – 8, Срібнянський – 1, Талалаївський – 1, Чернігівський – 8, м. Чернігів – Щорський – 8.
Ці сучасні території дозвілля з явились навіть там, де їх не було за всі роки незалежної країни і де їх ніхто не планував встановлювати.
Валерій Дубіль радіє, що ця програма припала до душі іншим його колегам, меценатам і благодійникам, які небайдужі до нашого майбутнього і дбають, як і його команда, про розвиток рідної Чернігівщини.
Політик переконаний, що інші програми, які він започаткував і втілює спільно з командою ВО “Батьківщина” та за підтримки благодійного фонду “Європа” також гідні наслідування. А їх чимало.
Розважально-пізнавальна програма “Арт-канікули”, яку започатковано у 2012 році. Основна мета – розважити та відволікти дітей від сидіння біля телевізора та комп’ютера, зробити відпочинок дітей влітку змістовним. Протягом трьох літніх сезонів у обласному центрі відбулося 135 таких арт-майданчиків (у 2012 році – 25, 2013-му – 4-, 2014-му 70).

Програма “Здоров’я нації” покликана на підтримку медичної сфери області. Вона передбачає забезпечення медичних закладів новітнім медобладнанням та витратними матеріалами . Започатковано програму у 2007 році. Відтоді під постійною опікою команди Валерія Дубіля перебувають всі 20 медичних заклади обласного центру. Минулого року всі 25 районних лікарень області отримали в рамках програми глюкометри, тонометри, електрокардіографи. 612 ФАПів області було забезпечено також тонометрами та глюкометрами.

Наразі на завершальній стадії програма створення соціально-медичного центру для соціально-вразливих категорій громадян, який найближчим часом буде відкрито в Чернігові. Всі соціально-незахищені громадяни матимуть змогу отримати діагностичні та реабілітаційні послуги.
Програму підтримки освітніх закладів області розпочато у 2007 році. Її мета – поліпшення матеріально-технічної бази начальних закладів. Протягом цього періоду кожна з 35 шкіл обласного центру отримала новітню комп’ютерну та побутову техніку, шкільне приладдя та методичні посібники.

Програму “Від Миколая до Різдва” було розпочато у 2008 році, відтоді всі вихованці 57 дошкільних закладів Чернігова отримують солодкі подарунки до новорічно-різдвяних свят, кожен дитячий садочок отримав згідно з поданими заявками нову комп’ютерну чи побутову техніку. З 2013 року ця програма виконується по всій області.

“Чернігів – місто рівних можливостей” – соціальну програма розпочато у 2008 року, вона передбачає надання соціальної, матеріальної та медичної допомоги дітям з обмеженими фізичними можливостями.
В рамках програми близько тисячі дітей міста Чернігова отримали можливість отримати медичну та реабілітаційну допомогу як у Чернігові, так і в клініках м. Києва. Зокрема, діти хворі на ДЦП безкоштовно проходять відновлювально-профілактичну програму в кінному клубі “Казка”, що в Чернігові. Діти, котрі мають онкозахворювання, отримують лікування в клінічній лікарні “Охматдит”. Члени команди Валерія Дубіля постійно відвідують родини дітей з особливими потребами, допомагають у вирішенні нагальних проблем.

Програма підтримки людей поважного віку (турбота про ветеранів, інвалідів, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС) – обов’язкове привітання з днем народження, Днем Перемоги, надання потрібної соціальної та матеріальної допомоги.

Програма підтримки житлово-комунального сектора (проведення косметичних ремонтів у під’їздах багатоповерхівок, встановлення лавок відпочинку, упорядкування прибудинкової території тощо). Задля активізації громади у напрямку боротьби за чисте довкілля 2013 року започатковано програму “Суботник у кожному дворі”, у якій взяли участь 118 ініціативних груп міста Чернігова.

Програма підтримки велоруху на Чернігівщині, розпочато 2014 року, встановлено 10 велопарковок у громадських місцях в Чернігові та районних центрах області.

Програма допомоги учасників АТО та їхніх сімей передбачає постійну усебічну підтримку учасників АТО та членів їхніх родин.
За ініціативи фракції ВО “Батьківщина” у Чернігівській міській раді ухвалено комплексну програму підтримки учасників АТО, 115 родин загиблих з усієї області отримали соціальну та матеріальну допомогу, постійно надається допомога учасникам антитерористичної операції (обмундирування, транспорт та запчастини до нього, засоби захисту, продукти харчування і засоби гігієни). Протягом минулого року команда “Батьківщини” допомогла українській армії на понад 3 млн 250 тисяч гривень.

Екологічна програма збереження лісових природних екосистем, започаткована у 2012 році, мета програми – підтримати цілісність екосистеми, дбати про безпеку природокористування. В рамках цієї програми було врятовано від знищення урочище Ялівщина, яке завдяки наполяганням команди “Батьківщина” отримало статус Регіонального ландшафтного парку, створено парк “Залізничний”, триває робота над збереженням масиву Кордівка.

“І таких програм, – каже Валерій Дубіль – в арсеналі обласної “Батьківщини” близько 50-ти . І ми будемо дуже раді, що наші починання візьмуть за приклад й інші. Якщо твоя справа знайшла відгук і продовження – це означає, що вона покликана на добро і розвиток суспільства. Найголовніше, щоб спільними зусиллями благодійників та меценатів, усіх небайдужих громадян ми зробили життя жителів Чернігівщини кращим, разом працювали над розвитком нашого краю”, – підсумував Валерій Дубіль.



PR



 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини