Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:29:56

За втручання прокуратури до місцевого бюджету сільської ради стягнуто збитки, завдані безоплатним використанням земельних ділянок

14.05.2015   14:10

Рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позовні вимоги прокурора Чернігівського району та стягнуто до місцевого бюджету сільської ради 410 тис. грн. збитків, завданих використанням земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Заявлению прокурорського позову до суду передувало встановлення факту безоплатного використання одним із сільськогосподарських підприємств району протягом останніх п’яти років земельних ділянок (не витребуваних земельних часток (паїв) на території Краснянської сільської ради Чернігівського району загальною площею понад 1000 га без правовстановлюючих документів та без сплати обов’язкових платежів.

У порушення вимог ст. 206 Земельного кодексу України, якою визначено, що використання землі в Україні є платним, посадові особи сільськогосподарського підприємства зволікали з укладенням та реєстрацією договорів оренди, водночас використовували земельні ділянки та отримували дохід від господарської діяльності, а бюджет сільської ради втрачав значні надходження у вигляді орендної плати.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.