Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:09:50

В складі зведеного загону міліції Чернігівщини - єдина жінка-полковник

29.04.2015   07:47Агенцiя

Вперше за чотирнадцять ротацій зведеного загону міліції Чернігівщини в зону АТО для виконання бойових завдань вирушила жінка. Валентина Акуленко - начальник одного з управлінь УМВС України в Чернігівській області, єдина жінка-полковник міліції.

Зведений загін міліції Чернігівської області вирушив на Схід для проведення чотирнадцятої ротації сил АТО. Понад півсотні бійців з різних підрозділів, відділів і служб УМВС та міськрайвідділів Чернігівської області змінять своїх побратимів в зоні проведення антитерористичної операції.

Як розповів начальник УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Едуард Альохін: «Після Дебальцевського плацдарму ми перевели особовий склад міліції Чернігівщини в більш спокійне місце. Вважаю, що кожен має займатися своєю справою, тоді і порядку більше буде. Коли міліція виконує свої функції, армія свої - тоді легше досягти результатів. Наш зведений загін на Донбасі служить з тими міліціонерами, які залишилися вірні присязі і орієнтовані на українську державу.

Сьогодні відправляємо в зону АТО жінку-офіцера. Вона проявила таке бажання, що неможливо було відмовити. Я не прибічник відмовляти, тож думаю, що і там їй знайдеться робота. Є різні види діяльності, які вона зможе здійснювати, наприклад, оформлення документації. Також жінка їде і в групі ДАІ. Насправді жінка в зоні АТО не така вже й рідкість».

Сама ж Валентина Акуленко, перша жінка в складі зведеного загону розповідає: «Це рішення було виважене і свідоме. По-перше, це мій громадянський обов'язок, по друге я - керівник, і лише коли я сама побуду там, відчую всю цю атмосферу, побачу що до чого, лише після цього в мене буде чиста совість і моральне право відпускати своїх підлеглих. По-третє, я вважаю, що кожен офіцер має побувати в АТО, пройти через горнило екстремальних умов служби. Мій вибір цілком добровільний, свідомий і обдуманий».

Більшість в складі зведеного загону - досвідчені правоохоронці, які не вперше їдуть у відрядження на Донбас. Вони вже мають досвід і вогневих сутичок з терористами, і налагодження контакту з місцевим населенням.

Вже вдруге їде на Донбас і працівник міліцейської прес-служби майор міліції Віталій Копистко. Як сказав офіцер, він їде туди з упевненістю, без тремору. «Зважаючи на те, що і тоді, і зараз частина хлопців - представники спецпідрозділу, вони нам і радили, і допомагали, і були основною ударною силою, - розповів Віталій Копистко, - сьогодні їду з хлопцями, з якими був у попередню ротацію, тому є відчуття, що на цих хлопців можна розраховувати. Вірте в нас, чекайте, ми вас не підведемо!»

Як справжній журналіст у погонах, Віталій взяв із собою відеокамеру, щоб відзняти будні підрозділу. «Все, що зможу там зафільмувати - це вже історія, історія міста, яке стало символом звільненої частини Східної України - каже Віталій.

На місці нинішньої дислокації правоохоронці Чернігівщини будуть охороняти громадський порядок і розкривати злочини, проводити роз'яснювальну роботу, охороняти стратегічні об'єкти та нести службу на блокпостах. Також міліціонери допомагатимуть місцевому населенню харчами та медикаментами.

Провести бійців на Схід прийшли колеги, друзі та рідні міліціонерів. Журналісти могли на власні очі переконатися, що зведений загін повністю забезпечений харчами, обмундируванням, засобами захисту та озброєнням. Родичі, друзі та побратими чернігівських міліціонерів побажали бійцям гідно виконати свій обов'язок і повернутися додому живими та здоровими.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини