Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:38:25

Прокуратура у кримінальному провадженні щодо незаконної протидії Революції Гідності добивається призначення розгляду справи по суті

16.04.2015   07:48

Прокуратурою Чернігівської області 14 квітня внесено апеляційну скаргу на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення обвинувального акту щодо посадовця державної виконавчої служби, який підозрюється у незаконних діях відносно учасників чернігівського «Євромайдану».

Прокуратура вважає дане рішення про повернення обвинувального акту необґрунтованим. А саме, що названі судом підстави не є такими, що унеможливлюють призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Як вже повідомлялося раніше, у кримінальному провадженні щодо протидії чернігівському Євромайдану в лютому 2013 року повідомлено про підозру службовій особі виконавчої служби — заступнику начальника Центрального відділу Державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню залученими до виконавчих дій працівниками комунального підприємства незаконного демонтажу та вивозу приватного майна мітингарів.

При цьому він достовірно знав, що судового рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та що виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.13 повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.

У відповідності до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.

Усього в кримінальних провадженнях щодо незаконної протидії мирним зібранням у м. Чернігові в 2013-2014 роках на даний час повідомлено про підозру трьом особам.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.