Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:57:29

Протягом доби рятувальники ліквідували 19 пожеж, що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності та сміття

28.03.2015   07:51Агенцiя

З настанням теплої погоди пожежі стають справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи вимоги ряду діючих законодавчих документів, люди масово спалюють на присадибних ділянках, сільгоспугіддях і полях суху траву, стерню, листя або сміття.

Як наслідок, лише протягом минулої доби на Чернігівщині за цих обставин виникло 19 пожеж, вигоріло близько 90 га території та пошкоджено 11 будівель і споруд.

Так, 26 березня об 11:30 до Служби порятунку «101» у Новгород- Сіверському районі надійшло повідомлення про пожежу 2 господарчих будівель та 3 неексплуатуємих житлових будинків у с. Леньків. На місце пригоди оперативно прибули вогнеборці державної пожежно-рятувальної частини. Завдяки їх злагодженим та професійним діям о 12:30 пожежу локалізували, а о 13:45 остаточно ліквідувати. Співробітники ДСНС не допустили знищення вогнем 5 житлових будинків та врятували матеріальних цінностей на загальну суму майже 150 тис. грн. Ймовірною причиною пожежі послужило неконтрольоване спаювання сухої рослинності.

Цього ж дня о 12:57 до Служби порятунку «101» у Коропському районі надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку та господарчої споруди в с. Краснопілля. На місце пригоди оперативно прибули вогнеборці державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Гасіння пожежі тривало близько години. За попередніми даними, причиною загоряння послужило спалювання сміття 79-річною місцевою жителькою.

За аналогічних обставин у с. Низківка Щорського запалена 61-річною жінкою суха рослинність призвела до знищення вогнем двох господарчих будівель, крім того, пошкоджено житловий будинок.

Рятувальники вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг. Наслідки такої необережності можуть бути непередбачувані.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини