Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:45:34

Прокуратурою заявлено до суду позов про повернення в користування держави 43 га земель, які фіктивні фермери намагались використати для безоплатної приватизації

25.03.2015   07:36

Прокуратура Ріпкинського району звернулася до суду з позовом про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 43 га вартістю майже 1 млн грн. Позов заявлено в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Чернігівській області.

Встановлено, що дана земельна ділянка була передана громадянину для створення фермерського господарства. Однак, невдовзі після створення такого господарства його члени звернулися до Ріпкинської райдержадміністрації з заявами про безоплатне одержання кожним із них землі в розмірі земельної частки (паю) у власність. Така можливість дійсно передбачена законодавством для членів фермерських господарств.

Але після цього дане господарство за ініціативою його голови було визнано банкрутом, його державна реєстрація припинена.

При обстеженні цієї земельної ділянки встановлено, що насправді її обробіток давно не здійснюється. Земля перебуває в занедбаному стані: заросла бур’яном, кущами та деревами, що призвело до поширення шкідників і хвороб та в подальшому не дасть можливості використовувати її за цільовим призначенням.

Згідно норм ст. 141 Земельного кодексу України, як припинення діяльності господарства, так і використання землі не за цільовим призначенням є підставами для припинення права користування нею. Як наслідок, і подальшого виділення земельних часток та їх безоплатної приватизації за таких обставин теж відбуватись не повинно.

Заявлений прокуратурою позов наразі перебуває в провадженні суду.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини