Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:50:00

До уваги любителям рибалки

24.03.2015   07:33Агенцiя

Встановлено заборону лов риби та інших водних біоресурсів на території Чернігівської області на весняно-літній період.

Відповідно даного наказу:
- Заборонено будь-яке рибальство та пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів в підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах у такі строки:
- у всіх водосховищах – з 1 квітня до 9 червня (включно);
- р. Дніпро – на ділянці від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки – з 1 квітня до 31 травня (включно);
- у всіх інших річках в корінних водах – з 1 квітня до 20 травня (включно);
- у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах – з 1 квітня до 29 червня (включно).
- Заборонено всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, першої і другої линьок з 1 квітня до 10 червня і з 1 серпня до 15 вересня (включно).
- Заборонено під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах будівельні, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію і піщано – ракушкової суміші, інші види гідромеханізованих робіт.
- Дозволено любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в місцях згідно розроблено переліку.

Для оперативного реагування на порушення природоохоронного законодавства при використанні об’єктів тваринного світу, в тому числі водних живих ресурсів та з метою якісного та ефективного проведення операції «Нерест» Держекоінспекцією у Чернігівській області разом з Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області розроблений та погоджений «план спільних заходів щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища і контролю за використанням природних ресурсів на території Чернігівської області в 2015 р.».

Держекоінспекцією у Чернігівській області постійно проводитимуться рейдові перевірки по дотриманню вимог природоохоронного законодавства у сфері регулювання охорони водних живих ресурсів на водоймах Чернігівської області.

Детальніша інформація про місця відкриті для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони однією поплавкою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега та перелік основних нерестовищ на водоймах Чернігівської області розміщена на сайті Держекоінспекції у Чернігівській області за адресою: http://deicn.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини