Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:08:07

Прокуратурою доведено в суді вину банди з трьох осіб, у складі якої був і адвокат

18.03.2015   12:44

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину банди з трьох осіб, яка вчинила два розбійних напади на приватне господарство у селі Редьківка Чернігівського району.

За вироком Чернігівського районного суду, проголошеним 17 березня, організатору цієї банди призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, одному з його подільників — у виді 5 років 6 місяців з конфіскацією майна. Суд врахував визнання ними своєї вини, сприяння слідству та компенсацію матеріальної шкоди потерпілим.

Третій учасник злочинної групи, який своєї вини не визнав і її було доведено наданими прокурором доказами, отримав покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Усі члени банди є жителями Київської області. Один з них — професійний адвокат. Найбільший термін ув’язнення отримав саме він.

Як вже повідомлялося раніше, після розбійних нападів на приватне обійстя у с. Редьківка влітку минулого року двох підозрюваних правоохоронними органами затримано в липні, третього — в листопаді.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням УМВС області, процесуальне керівництво — прокуратурою області. Другого січня цим трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 257, ч. 3, 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (розбійний напад у складі озброєної банди).

За висновком досудового розслідування, у розпорядженні цього злочинного угруповання були вогнепальна зброя (пістолет) та металева палиця, про що були обізнані всі члени банди. Також вони використовували автомобіль, який перед нападом залишили на в’їзді до села, щоб не викликати підозри в місцевих мешканців. Під час нападу злодії надівали рукавички та маски, виготовлені з жіночих панчіх, якими прикривали обличчя. У ході підготовки до вчинення злочину проводили розвідку місцевості.

Під час нападу бандити, погрожуючи зброєю і застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров’я потерпілих, заволоділи їх майном на загальну суму понад 9 тис грн, хоч розраховували на значно більшу здобич.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини