Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:08:09

Ніжин без ліків?

06.03.2015   09:22

КЛПЗ «Ніжинська центральна міськалікарняім. М.Галицького» 17 лютого 2015 визнала торги по закупівлі ліків такими що не відбулись.

Лікарня планувала закупити ліки по 4 лотам: лот №1 – ліки з вмістом пеніциліну та інших антибіотиків (5 найменувань); лот №2 – ліки, з вмістом кортикостероїдних гормонів, їх похідних і структурних аналогів, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (5 найменувань); лот №3 – ліки, з вмістом вітамінів, провітамінів, похідних і сумішей цих речовин, терапевтичної чи профілактичної призначеності, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (10 найменувань); інші лікиіз змішаними чи незмішаними препаратами, розфасовані для роздрібної торгівлі (97 найменувань); лот №4 – ліки, з вмістом алкалоїдів або їхніх похідних, але не гормонів чи антибіотиків (наркотики) (11 найменувань).

До комітету було подано конкурсні пропозиції від 2-х підприємств: КП «Ліки України» та КП «Буковина - Фарм». Обидва учасники подали заявки лише по 4-му лоту закупівель, запропонувавши ціну 528002,78 грн. (КП «Ліки України») та 654506,45 грн.(КП «Буковина - Фарм»). 

Однак конкурсним комітетом було прийнято рішення про визнання торгів такими що не відбулись, оскільки ціна найбільш вигідної пропозиції конкурсних торгів перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупки ліків. Адже Ніжинська міська лікарня на закупівлю ліків по всім лотам планувала витратити 547200 грн.

По лотам 1-3 також торги були визнані такими що не відбулись, оскільки на участь у торгах було подано менше двох конкурсних пропозицій.

У зв’язку з різким знеціненням гривні підприємці значно підвищили ціни, і скоріше за все, не схотіли подавати цінові пропозиції по першим трьох лотам через певні причині.
По-перше, це мала кількість одиниць товару, наприклад лікарня потребувала лише 5 штук пантенолу, 10 упаковок сиропу парацетамолу, очні краплі Алкаїн 0,5- 1 флакон.
По-друге, - невелика ціна препаратів (аскорбінова кислота, йод, барбовал, перекис водню). Мабуть, на думку підприємців, час і зусилля на оформлення документів не варті тієї виручки, яку вони могли б отримати. Значно вигідніше продати морфінгідрохлорід 1%-1,0 (7118 ампул), або сибазон 0,5%-2,0 (3060 ампул), середня ціна якого в аптеках близько 104 грн. за ампулу.

Чи знайде ніжинська лікарня вихід з ситуації, що склалась?

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини