Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:15:01

Міліція встановила особи невідомих чоловіків в балаклавах, які 23 лютого з’явилися в Чернігівській обласній раді

25.02.2015   17:23Агенцiя

Правоохоронці провели профілактичні бесіди з мітингувальниками та попередили про неприпустимість провокативних дій з боку організаторів, які в облраді вимагали прискорити розслідування справи про розгін чернігівського Євромайдану.

Ще однією вимогою активістів об’єднання «Форум порятунку Чернігова «Нове життя» було покарати винних у побитті їх побратимів у Прилуках. На їх вимогу голова обласної ради Микола Звєрєв ініціював засідання за круглим столом.

В зустрічі взяли участь прокурор області Дмитро Чібісов, виконуючий обов’язки начальника УМВС України в області Вадим Філашкін, а також чернігівські майданівці, волонтери та представники різних громадських організацій.

Громада вимагала у влади негайно розібратися в ситуації, яка сталася 23 лютого, коли молодики в камуфляжі і балаклавах зайшли до приміщення Чернігівської обласної ради.

Зі слів організаторів акції, невідомі чоловіки в балаклавах належать до громадської організації «Самооборона Чернігівщини» і насправді охороняли активістів «Форуму порятунку Чернігова «Нове життя». За увесь час перебування в приміщенні обласної ради ніяких протиправних чи радикальних дій вони не вчиняли.

У свою чергу правоохоронці застерегли активістів від влаштування подібних «маски-шоу», а якщо у громадян є якісь претензії до роботи прокуратури чи міліції або інших правоохоронних органів, то приходити безпосередньо туди, адже обласна рада – не майданчик для вирішення подібних проблем.

Наразі особи всіх чоловіків в балаклавах міліцією встановлені, з ними проведені профілактичні бесіди щодо неприпустимості такої поведінки. Завдяки толерантній позиції голови облради Миколи Звєрєва та вчасного втручання міліції конфлікт не був допущений, громадський порядок не порушувався.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини