Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:43:21

Прокуратурою області направлено до суду кримінальне провадження за фактом вчинення жорстокого вбивства

25.02.2015   15:12Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області завершене досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо вбивства та замаху на вбивство, скоєних у вересні минулого року в м. Чернігові біля магазину «Ашер» по вул. Пухова.

Обвинуваченим є раніше судимий 24-річний чернігівець. За висновком досудового розслідування, саме він 22 вересня 2014 року близько 22 години, діючи з мотивів явної неповаги до суспільства і проявляючи при цьому особливу зухвалість, спочатку разом зі спільниками вчинив побиття двох випадкових перехожих, один із яких зробив йому зауваження щодо нецензурної лайки.

Після побиття обвинувачений затримався біля жертв, дістав ніж і наніс одному з побитих численні ножові поранення тулубу, від яких той помер на місці.

Другому побитому він теж завдав кілька ножових ударів у груди та шию, вважаючи, що довів убивство до кінця. На щастя, цей чоловік завдяки наданій медичній допомозі залишився живим.

За сукупністю скоєних злочинів дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 п.п. 4, 7 ст. 115; ч. 2 ст. 15, ч. 2 п. п. 7, 13 ст. 115; ч. 1 ст. 296; ч. 2 ст. 296; ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Передбачена законом міра покарання — позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічно.

Обвинувальні акти стосовно ще двох осіб, які не були співучасниками вбивства, але разом з цим обвинуваченим скоювали хуліганські дії, теж скеровані до суду. Ще один співучасник побиття наразі переховується від органів слідства і оголошений у розшук.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.