Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:30:17

"З Україною в серці"

25.02.2015   11:21Агенцiя

Під таким гаслом 24 лютого пройшла зустріч студентів ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка з учасниками військових дій на Сході України, що перебувають на лікуванні у Чернігівському військовому госпіталі.

Студентами Навчально-наукового Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського  та факультету початкового навчання ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка  було зібрано кошти для закупівлі речей першої необхідності, яких так бракує госпіталізованим. Не залишилися осторонь й народні обранці – за підтримки народного депутата України Валерія Куліча було сформовано пакунки з фруктами для кожного військовослужбовця.

Долучившись до всеукраїнського волонтерського руху, студенти вирішили підняти моральний дух поранених – окрім збору коштів, творчий актив університету підготував невелику концертну програму, в ході якої відзначив проявлені мужність та патріотизм військових.

«Ми хочемо подякувати всім небайдужим, хто долучився до акції. Викладачам кафедри історії та археології України, містянам – жителям будинку № 22-А по вул. Рокосовського, представникам органів державної влади, а також керівництву госпіталю за всебічне сприяння у проведенні заходу», – зазначила Анастасія Гапієнко, заступник голови Студентської координаційної ради Чернігівської області та один із організаторів акції.

Розчулили бійців дитячі малюнки учнів початкових класів шкіл міста Чернігова, передані факультетом початкового навчання. У них молодші школярі подякували захисникам за мирне небо та побажали швидкого одужання.

«Для нас дуже важливо підтримати поранених, адже завдяки їх героїзму ми живемо звичним життям та, фактично, знаходимось осторонь активних бойових дій. Плануємо й надалі всіляко їм допомагати та сподіваємось, що кожен з них повернеться додому неушкодженим», – зазначили студенти-учасники волонтерської акції.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.