Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:22:27

Міліція затримала підозрюваного у вбивстві пенсіонерки

25.02.2015   07:58

Співробітники Бобровицького райвідділу спільно з колегами з УМВС в Чернігівській області затримали негідника, який позбавив життя 78-річну бабусю, обікрав її помешкання та ще дві сусідні дачі.

Як розповів начальник Бобровицького райвідділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Ігор Пузіков, до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканця Бобровицького району, що за місцем мешкання 78-річної матері він виявив її труп зі слідами насильницької смерті.

На місце пригоди виїхали керівництво та слідчо-оперативна група райвідділу, а також допомогти колегам прибули оперативники карного розшуку з обласного управління міліції. Почалася копітка робота з аналізу речових доказів, пошуку свідків та встановлення особи злочинця.

Були організовані подворові обходи та перевірка підоблікового елементу. Під час огляду місця події було встановлено, що з будинку потерпілої зникли спиртні напої, годинник та мобільний телефон. Зловмисник навіть забрав скарбничку з дрібними грошима.

Доки тривали розшукові заходи, зранку 21 лютого до райвідділу надійшла інформація про виявлення трупа невідомого чоловіка в дачному будинку. Небіжчиком виявися 22-річний житель Бобровицького району. Власник дачі зазначив, що після виявлення тіла небіжчика він оглянув будиночок і не знайшов деяких своїх речей і травматичного пістолету марки «Шмайсер». За попередньою інформацією, потерпілий загинув саме від кулі, випущеної зі «Шмайсера».

Згодом заходи, які проводили районні та обласні оперативники, дали свій результат, підозрюваного у вбивстві бабусі було встановлено, ним виявися 28-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжки. Знайшли його ще на одній дачі, де він переховувався від правоохоронців. У затриманого виявили та вилучили речі, викрадені з попереднього дачного будинку, а також скарбничку з будинку загиблої пенсіонерки та пістолет марки «Шмайсер».

Правоохоронцям затриманий зізнався, що, перебуваючи в стані сп'яніння, прийшов до старенької по спиртне, а коли та відмовила, вдарив її металевим кутником. Після цього зайшов до кімнати, взяв два літри самогону, інші спиртні напої, харчі та пішов геть. Дорогою зустрів знайомого (нині покійного), з яким удвох і вирушили до найближчої дачі, яку зламали та залізли всередину, де розпивали спиртні напої. За словами затриманого, загиблий сам вкоротив собі віку, вистріливши зі знайденого в будинку пістолета в скроню (наразі ця версія перевіряється правоохоронцями).

Як зазначив начальник Бобровицького райвідділу Ігор Пузіков, за фактом вбивства відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Також відкрите провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Наразі підозрюваний в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщений до ізолятора тимчасового тримання Бобровицького РВ УМВС, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Вилучений пістолет переданий на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Вирішується питання щодо відкриття провадження ще й за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне проводження зі зброєю). Також проводиться низка експертиз щодо факту загибелі 22-річного чоловіка.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.