Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:08:12

Чернігівщина представила свій насіннєвий потенціал на міжнародних аграрних виставках

13.02.2015   09:28Агенцiя

Делегація Чернігівщини на чолі з заступником директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Риммою Олексенко відвідали міжнародні аграрні виставки «Зернові технології», «Agro Animal Show» та «Фрукти. Овочі. Логістика», що з 11 по 13 лютого проходять у Києві.

У церемонії відкриття та роботі виставок взяли участь Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольский та заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Учасниками заходу стали понад 400 провідних компаній з 20 країн. Серед них — Австрія, Великобританія, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Корея, Литва, Польща, Сербія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Чехія та інших держави.

Україну на виставках презентують 22 області. В експозиції виставок представлені новітня аграрна техніка і обладнання для фахівців зернового господарства, тваринництва та птахівництва, а також плодово-овочевої галузі. Тут є обладнання для елеваторів і хлібоприймальних пунктів, засоби захисту рослин, корми, засоби діагностики, ветеринарні препарати, генетичний матеріал, нова колекція сортів і гібридів тощо.

Участь у виставках взяли і відомі гравці ринку насіння Чернігівщини, зокрема, ПАТ науково-виробниче об’єднання «Чернігівеліткартопля» та Носівська селекційно-дослідна станція Чернігівського інституту агропромислового виробництва НААН України. Вони запропонували широкий асортимент елітних селекційних сортів картоплі, озимого жита, тритикале, ярої пшениці та ячменю, а також насіння вівса, огірків, цибулі та інших культур.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини